Mihaela Bilic atrage atenţia. Acestea sunt de fapt exerciţiile care topesc depozitele de grăsime: „Nu mersul la sală ajută!”

Chiar dacă nu este atât de indicat să începeți și cu dietă, și cu sport în același timp, există anumite tipuri de excerciții eficiente când vine vorba de topirea eficientă a depozitelor de grăsime.

21 iul. 2021, 22:01
Mihaela Bilic atrage atenţia. Acestea sunt de fapt exerciţiile care topesc depozitele de grăsime: „Nu mersul la sală ajută!”

Mihaela Bilic atrage atenţia. Mihaela Bilic susține că cel mai intelept ar fi să începeți să slăbiți cu dietă și apoi, după ce trece perioada frustrantă de început, după ce rezultatele se văd, dupa ce încrederea în voi crește și reușiți deja să controlați relația cu mâncarea, abia atunci să vă apucați și de mișcare. Dar nu orice tip de mișcare.

Mihaela Bilic atrage atenţia. Acestea sunt de fapt exerciţiile care topesc depozitele de grăsime

”Ideal ar fi să faceți efort de intensitate medie și durată crescută (mers, alergare, bicicleta, înot, aerobic, dans), doar asta topește depozitele de grăsime. Aparatele de forță și mersul la sală fac mușchi, nu vei slăbi. Cu alte cuvinte luați-o treptat, nu trebuie să le faceți pe toate de mâine, nu încercați să scăpati și de kilogramele în plus, și de sedentarism dintr-o lovitură. Așteptările realiste ne fac invingatori,” explică dr. Bilic.

Potrivit medicului nutriționist, sportul face poftă de mâncare, trezește și pune la treabă metabolismul, arde calorii, deci golește rezervele de energie. Nimic mai firesc apoi, foamea ne spune că avem nevoie de alimente. Sportul dezvoltă masa musculară care e mai grea decât grăsimea, deci și pe cântar vom observa o schimbare în sus!

De altfel, Mihaela Bilic spulberă miturile când vine vorba despre desert. Zahărul din desert se absoarbe mai repede dacă acesta e mâncat pe stomacul gol. Dacă mâncăm desert la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge e mai mică.

Zahărul din desert se absoarbe mai repede dacă acesta e mâncat pe stomacul gol. Dacă mâncăm desert la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge e mai mică.

„Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid şi mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârşitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor şi viteza cu care trece în sânge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă”, a spus medicul.

Citeşte şi: Iată ce păţeşti dacă mănânci mămăligă în loc de pâine. Mihaela Bilic dezvăluie secretul: ”Astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute”