Mihaela Bilic, despre tipurile de vitamine și ce suplimente trebuie să luăm pentru întărirea imunităţii în sezonul rece

Pentru a trece cu bine peste sezonul rece, fără răceli gripe şi viroze, este necesară întărirea sistemului imunitar! O metodă simplă, ieftină şi la îndemâna tuturor ese administrarea vitaminelor, pe care le putem lua atât din alimente, cât şi din suplimente alimentare.

04 oct. 2021, 17:02
Mihaela Bilic, despre tipurile de vitamine și ce suplimente trebuie să luăm pentru întărirea imunităţii în sezonul rece

Ca să ne creştem rezistenţa la boli, avem nevoie de suplimente. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic recomandă, în acest scop, consumul crescut de fructe şi legume.

Specialistul a precizat, pentru stirileprotv.ro, că este necesar să facem distincţie între vitaminele liposolubile şi cele hidrosolubile. În timp ce nu avem nevoie de suplimente de vitamine liposolubile, întrucât acestea sunt produse de organism în mod natural, necesarul de vitamine hidrosolubile trebuie suplimentat.

Citeste si Mihaela Bilic dezvăluie tot adevărul despre comfort-food. Iată motivul pentru care mâncăm mai mult decât trebuie!

Sunt două tipuri de vitamine, unele care se dizvolă în grăsime (liposolubile): A, D și E. Sunt cele cu care corpul poate face depozite. Deci organismul are grijă de partea aceasta, deci nu trebuie să luăm suplimente prea multe pentru că există riscul de acumulare prea mare şi atunci mai rău stricăm decât beneficiem de prezenţa lor. Ele sunt antioxidante.

Celelalte vitamine sunt hidrosolubile, se dizolvă în apă: grupul de vitamine B și vitamina C. B-urile se găsesc în toate alimentele, B-12 se găsesc doar în produsele de origine animală.

„Nu avem voie să fim vegetarieni, mai ales când e vorba de copii. În schimb, vitamina C se elimină rapid, în fructe și legume, la 48 de h după cules scade la jumătate. Așa că nu ar fi rău în această perioadă să luăm un strop de supliment pentru imunitate, asta înseamnă cam 1 gram pe zi măcar o lună”, recomandă specialistul.

Citeste si Cum să scapi de grăsimea de pe abdomen. Mihaela Bilic dezvăluie secretul