Mihaela Bilic dezvăluie cea mai simplă rețetă de slăbire. Trucul care te ajută să te saturi super-rapid

Cu siguranță, mulți dintre noi au auzit teoria potrivit căreia nu este recomandat să bei apă în timpul mesei deoarece aceasta ar dilua sucurile gastrice care au rol în digestie și, astfel, digestia ar fi îngreunată. Nutriționista Mihaela Bilic infirmă, însă, această teorie și susține că, de fapt, apa s-ar amesteca cu alimentele din stomac și ar rezulta un fel de ciorbă, aceasta ajutând la instalarea rapidă a senzației de sațietate.

27 feb. 2024, 17:34
Mihaela Bilic dezvăluie cea mai simplă rețetă de slăbire. Trucul care te ajută să te saturi super-rapid

Mihaela Bilic garantează că obiceiul de a bea apă în timpul mesei nu își pune în niciun fel amprenta într-un mod negativ asupra organismului. Ba mai mult, ajută la conturarea siluetei.

Am auzit și eu acest mit, fără suport științific. În primul rând, stomacul nu are rol în digestie. La nivelul lui se secretă suc gastric, care este acid, deci rolul lui este să omoare eventualii compuși patogeni introduși în organism odată cu mâncarea. Digestia și absorbția nutrienților are loc în intestin și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat, când sunt amestecate cu apa.

Dacă apa este băută în timpul mesei, se amestecă cu alimentele solide și formează un fel de ciorbă, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapidă a stomacului și încetinește viteza lui de golire. Așadar, apa nu doar că ține de foame, dar ajută la slăbit. Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei. Rețeta cea mai simplă pentru slăbit este o gură de mâncare, două de apă. Cât despre sucurile digestive, nicio grijă, acidul clorhidric din stomac topește și pietrele, chiar dacă este diluat cu apă”, a mai dezvăluit medicul nutriționist, în cadrul emisiunii Doctor de bine, de pe Pro TV.

Citeste si Cum poți slăbi mâncând orice. Mihaela Bilic dezvăluie singura regulă de care trebuie să ținem cont: „Se pot consuma sarmale, ardei umpluți, sandviciuri”

Mihaela Bilic demontează mitul băutului de apă atunci când ți-e foame ca să dispară senzația de foame: „Într-unul, două minute, părăsește stomacul”

Dacă obiceiul de mai sus te poate ajuta să lupți împotriva kilogramelor în plus, apa băută atunci când ți-e foame ca să păcălești foamea nu este o metodă care să funcționeze.

Apa are un rol diferit în funcție de gradul de umplere al stomacului. Dacă e băută pe burta goală, într-unul, două minute, părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame, asta ca să-i contrazicem pe cei care spun ca să bei apă când ți-e foame. Nu funcționează”, a explicat specialista.

Citeste si Desertul care te ajută în caz de constipație. Mihaela Bilic: „Nu este deloc complicat și nu are zahăr”