Mihaela Bilic, secretul despre cum putem slăbi 30 de kilograme în șase luni: „E alimentul ideal, are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum”

Mihaela Bilic are o recomandare pentru toate persoanele care își doresc să scape de kilogramele în plus. Nutriționista spune că în acest fel ar putea să slăbească 30 de kilograme în șase luni.

31 ian. 2024, 21:30
Mihaela Bilic, secretul despre cum putem slăbi 30 de kilograme în șase luni: „E alimentul ideal, are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum”

Mihaela Bilic explică faptul că orice înseamnă grăsime presupune risc crescut de boală.

„Orice kilogram în plus obosește organismul, sunt kilometri de vase de sânge noi în care irigă, în care inima trebuie să pompeze. Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală. Normoponderalii înseamnă un punct de plecare în echilibrul organismului, iar imunitatea depinde de acest echilibru”, a spus dr. Mihaela Bilic, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Citește și Cum alegi cele mai bune și sănătoase cereale pentru micul dejun. Sfatul nutriționistei Mihaela Bilic: „Ideal ar fi să fie fără zahăr”

Mihaela Bilic: „Ciorba, alimentul ideal pentru slăbit”

„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit – are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac 3 polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof). Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele, făinosul – încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”.

O ciorbă, din start, ne oferă jumătate din porție. Mai vine cu un avantaj. Stă în stomac de 2 ori mai mult decât un fel doi. E paradoxul ciorbei.

S-a observant la ecografie acest aspect. De la ciorbă, nu e nimic nou în nutriție.

Recapitulăm, de ce ne slăbește corect?

• Stă de 2 ori mai mult în stomac
• Dă senzația de sațietate
• Are jumătate dintr-o porție normală pentru un adult
• Are puține calorii

Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a spus dr. Mihaela Bilic.

Citește și Mihaela Bilic, despre avocado, fructul consumat de mulți români în ultimii ani. ”Ne-au prostit! Este o isterie generală”