Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: Sistemul imunitar, grav afectat de stres și alimentație

Mihaela Bilic vine cu lămuriri exacte cu privire la secretele unui bune imunități și care sunt apărătorii organismului nostru.

09 sept. 2021, 14:21
Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: Sistemul imunitar, grav afectat de stres și alimentație

Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă. Renumitul nutriţionist spune că 70% din imuunitatea noastră se află la nivelul intestinelor. De altfel, aceasta atrage atenţia asupra consumului de antibiotice care ne poate afecta microbiota.

Mihaela Bilic trage semnalul de alarmă: Sistemul imunitar, grav afectat de stres și alimentație

„La nivelul intestinului, la nivelul acestei microbiote despre care vorbim, zahărul are rol negativ. Stresul și alimentația afectează sistemul imunitar.  Microbiota a fost definită ca un organ de sine stătător. Microbiota înseamnă miliarde de bacterii cu care noi conviețuim. Două kilograme din greutatea unui om de 60 de kilograme sunt reprezentate din bacteriile acestea benefice care ne populează organismul. Dacă nu ținem cont de aceste bacterii, atunci ne scade imunitatea și rezistența la boli. Acest „organ” imunitar”. 70% din imunitatea noastră trăieşte în intestin. Orgnaismul nostru e populat cu aceste bacterii, dacă noi nu le hrănim nu mai aveam această armată biologică ce ne apără. Noi ne naştem sterili la nivelul intestinului.  Copilul trebuie să intre în contact cu cât mai multe alimente diferite. Trebuie să aibă contact cu 15 alimente, zilnic.

Avem zeci de tipuri de bacterii. Avem o alimentaţie plină şi sănătoasă, dar câteodată,mai ales după un tratament cu antibiotice,  avem nevoie de aceste suplimente ca să întregim culturile bacteriene care au fost distruse.  Suplimentele cu acele probiotice sunt cele mai benefice metode de a ne dezvolta şi  a ne întări imunitatea pentru că nu au niciun efect secundar. Noi le dăm în ideea în care o parte din acele bacterii se vor coloniza, vor rămâne în intestin pentru că inclusiv cu vârsta diversitatea acestor bacterii benefice scade din cauza vârstei, din cauza stresului. Stresul, pe lângă zahăr şi o alimentaţie excesiv de bogată în proteine şi săracă în carbohidraţi pentru că mor de foame dacă nu le hrănim.

Nu realizăm că carbohidraţii ne hrănesc aceste bacterii, avem stresul, antibioticele. Tot ce aducem în intestin ne dezechilibrează această microbiotă. Produsele care fermentează sunt foarte beniefice. Avem borşul, drojdia, care la fel sunt foarte bune”, a declarat Mijaela Bilic, la „Vorbeşte lumea”.

Citeşte şi: Iată ce păţeşti dacă mănânci mămăligă în loc de pâine. Mihaela Bilic dezvăluie secretul: ”Astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute”
 


loading...
Partenerii noștri