Mihnea Costoiu, despre absolvenţii UPB: „80% din absolvenţi rămân în ţară”

Mihnea Costoiu, rectorul Universitățiim Politehnica din București, a declarat sâmbătă, înainte de festivitatea de absolvire a celor 85 de şefi de promoţie de la cele 15 facultăţi ale Universităţii, că 80 la sută dintre absolvenţii instituţiei de învăţământ superior rămân să profeseze în ţară după finalizarea studiilor.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 18:56
Mihnea Costoiu, despre absolvenţii UPB: „80% din absolvenţi rămân în ţară”

„Dacă acum zece ani plecau circa 80 la sută, acum rămân circa 80 la sută in ţară. Ne aşteptăm la un procent mare al tinerilor sa rămână în universitate mai departe la programele de masterat şi doctorat şi să rămână în ţară”, a spus rectorul, citat de AGERPRES.

El a afirmat că în această sesiune de admitere la UPB sunt mai mulţi candidaţi la masterat şi doctorat decât in anii trecuţi.

Citeşte şi: ADMITERE FACULTATE 2020. Universitatea Politehnica a renunţat la examenul de admitere. Cum se va face departajarea candidaţilor 

„Ne aşteptăm până la finalul admiterii la licenţă să avem mai mulţi candidaţi decât anul trecut”, a mai susţinut Costoiu.

El i a sfătuit pe absolvenţii UPB sa folosească nu doar „lucrurile câştigate” în perioada facultăţii, ci să îşi folosească mintea şi sa gândească cum sa schimbe lumea aflată acum „într-o degringoladă”.

Citeşte şi: Rectorul Politehnicii Bucureşti a fost examatriculat de la două doctorate

„Ei sunt cei care vor reorienta aceasta societate. (…) Ei sunt cei de la care se aşteaptă această schimbare”, a arătat rectorul.

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București. În anul 1832, aceasta este reorganizată în Colegiul de la Sfântul Sava.