Mikola Bela, liderul Gărzii Ungare, declarat definitiv indezirabil pe teritoriul României

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv că Mikola Bela, lider al organizaţiei Noua Gardă Ungară, este indezirabil şi nu va mai putea intra pe teritoriul României pentru o perioadă de cinci ani, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 12:20
Mikola Bela, liderul Gărzii Ungare, declarat definitiv indezirabil pe teritoriul României

Instanţa supremă i-a respins marţi recursul lui Mikola Bela şi a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti din 20 martie, prin care acesta a fost declarat indezirabil pe teritoriul României.

Pe 18 martie, Ministerul Afacerilor Interne a decis interzicerea pătrunderii în România a patru cetăţeni maghiari pe o perioadă de un an, respectiv Tyrityan Zsolt, membru al organizaţiei Oastea Haiducilor, Zagyva Gyorgy Gyula, membru Jobbik, Szavay Istvan, membru Jobbik, şi Mikola Bela, membru al organizaţiei Noua Gardă ungară.

‘Referitor la aceste persoane există indicii temeinice că fac parte din structuri implicate în activităţi de natură naţionalist extremistă ce constituie riscuri la adresa ordinii publice şi a securităţii naţionale a României’, susţinea MAI.

De asemenea, autorităţile române aveau în vedere şi alte persoane care desfăşoară în mod sistematic pe teritoriul României astfel de acţiuni care contravin normelor comunitare şi legislaţiei naţionale.

După ce Curtea de Apel l-a declarat indezirabil, Mikola Bela a fost ridicat de poliţişti de la domiciliul său din Târgu Mureş şi condus la graniţa cu Ungaria.

SRI anunţa în luna martie că a stabilit ‘cu certitudine’ că cetăţeanul ungar Mikola Bela a avut pe teritoriul României activităţi contrare securităţii naţionale începând cu anul 2013.