Minciunele ca la bunica. Rețetă simplă pentru când ai poftă de ceva dulce

Care este desertul care te va trimite instant cu gândul la copilărie? Pentru unii minciunelele făcute de bunica. Este un desert delicios, rapid de făcut în cazul în care ai poftă de ceva dulce.

02 feb. 2024, 14:29
Minciunele ca la bunica. Rețetă simplă pentru când ai poftă de ceva dulce

Minciunele ca la bunica. Minciunelele sunt fâșii înguste din aluat care se răsucesc sau se leagă în noduri. Se prăjesc în ulei până devin  crocante și savuroase, mai ales dacă sunt acoperite cu un strat generos de zahăr pudră. La fel ca gogoșile.

Ingredientele sunt la îndemâna tuturor și se găsesc în toate gospodăriile. Sunt necesare 250 de grame de făină albă care se cerne înainte de a fi folosită, 3 ouă de la care se folosesc numai gălbenușurile, 3 linguri de lapte și ulei de floarea soarelui pentru prăjit. Opțional, unele gospodine mai pun un praf de sare în aluat, potrivit fanatik.ro. Unul dintre secretele bunicii spune că aluatul potrivit pentru această rețetă trebuie să fie tare.

Citește și: Gogoși pufoase umplute cu ciocolată după rețeta lui Chef Joseph Hadad. Desertul pe care gospodinele desăvârșite îl pregătesc frecvent

Cum se fac minciunele ca la bunica

Aluatul se întinde pe blatul pe bucătărie până când devine o foaie subțire. Aceasta se taie fâșii cu ajutorul unui cuțit. Fiecare fâșie obținută trebuie să aibă o mică crestătură pe lung, chiar la mijloc. Prin această crestătură se trece un capăt al fâșiei.

Într-o tigaie se pune la încins pe aragaz, la foc potrivit, uleiul de floarea soarelui. Când uleiul este bine încins se pune la prăjit aluatul.

Citește și: Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești! Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Voroneț care o să te facă să te lingi pe degete

Sunt gata când capătă o culoare arămie. Minciunelele prăjite se lasă la răcit pe o farfurie, în care se pune o hartie aborbantă, pentru surplusul de ulei. Se servesc simple, cu zahăr pudră sau cu dulceață.