Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere un proiect care prevede majorarea sumelor din programul "Bani de liceu"

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 17:35 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 17:35 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Educaţiei Naţionale a pus în consultare publică, joi, un proiect de Hotărâre de Guvern care prevede majorarea cuantumului sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", precum şi plafonul venitului/ membru de familie care nu a fost modificat din septembrie 2004.

Prin proiectul iniţiat şi supus consultării publice suma acordată fiecărui beneficiar creşte de la 180 lei/lunar la 250 lei/lunar, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului şcolar.

Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală - salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon creşte de la 150 lei la 500 lei/membru de familie.

"Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul "Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari", precizează Ministerul Educaţiei.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bani de liceu elevi Ministerul Educaţiei
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H