Ministrul Sănătăţii trage semnalul de alarmă: Avem de a face cu un nou virus. La Matei Balş a fost identificată această tulpină!

Vlad Voiculescu trage semnalul de alarmă şi spune că noile tulpini de virus care circulă în România sunt necunoscute și trebuie tratate ca atare.

31 mart. 2021, 16:57
Ministrul Sănătăţii trage semnalul de alarmă: Avem de a face cu un nou virus. La Matei Balş a fost identificată această tulpină!

Ministrul Sănătăţii trage semnalul de alarmă. Ministrul Sănătății că și tulpina africană a fost înregistrată în România.

Ministrul Sănătăţii trage semnalul de alarmă: Avem de a face cu un nou virus. La Matei Balş a fost identificată această tulpină!

„Am stabilit cum se va face secvențierea. Avem de-a face practic cu un nou virus și astăzi la Matei Balș a fost indentificat un nou virus cu tulpina africană.”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Prima româncă ce a fost infectată cu noua tulpină este chiar jurnalista Liana Alexandru. Aceasta a trebuie să se vaccineze pentru că în urma bolii nu a căpătat niciun anticorp.

„După o lună de arest la domiciliu, carantinată apoi infectată cu SARS-Cov2, am ajuns astăzi la Jilava. Pare greu de crezut, dar după ce am avut tulpina sud-africană care m-a doborât cu o formă ușoară, anticorpii nu s-au putut ridica la un prag minim. Deci, nu am imunitate. Azi, am făcut prima doză cu Moderna. În drum spre casă, am auzit la radio anunțul că persoanele vaccinate nu transmit mai departe virusul SARS- Cov2. Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până aici. Oriunde găsiți loc, mergeți și vaccinați-vă! Ce folos să treceți inutil ca mine prin boală? În cazul în care reușiți să treceți de ea… Le mulțumesc asistentelor, dar mai ales medicului care, deși e pensionar, vine special din București să supravegheze pacienții în centrul temporar de la Jilava. Hai, liberare!

Tulpina africană de coronavirus a fost identificată şi în România. Dintr-un lot de 93 de probe analizate în mod aleatoriu în perioada 20-24 februarie 2021, de la pacienți infectați și confirmați cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcțiile de Sănătate Publică, două conțin tulpina din Africa de Sud și 72 conțin tulpina britanică, conform unui comunicat MedLife.

„Primul caz este o persoană de sex feminin, din Mun București, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, din care unul (cazul la care facem referire) a fost confirmat cu B.1.351.

Al doilea caz este un bărbat de cetățenie turcă, având județ de infectare Argeș, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie, fără contact cu caz confirmat. Sursa nu poate fi precizată”, a transmis Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Tulpina africană de coronavirus, identificată în România. INSP: Este vorba despre o persoană din Bucureşti şi un cetăţean turc din Argeş