Ministrul Lucian Bode, verificări la o secţie de Poliţie din Timişoara unde şeful îşi hărţuia angajaţii

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dispus verificări la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara, în legătură cu care Sindicatul EUROPOL a reclamat că şeful de secţie îşi hărţuieşte angajaţii.

18 ian. 2021, 16:26
Ministrul Lucian Bode, verificări la o secţie de Poliţie din Timişoara unde şeful îşi hărţuia angajaţii
Lucian Bode, ministru de Interne. Sursa FOTO: caleaeuropeana.ro

Lucian Bode, verificări secţie de Poliţie Timişoara. Ministrul de Interne, Lucian Bode, a cerut Corpului de Control să facă verificări la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara, unde Sindicatul Europol a reclamat că şeful Secţiei, care între timp a demisionat, îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii, scrie News.ro.

Lucian Bode a dispus verificări la o secţie de Poliţie din Timişoara

Conducerea Ministerului doreşte clarificarea urgentă a acestei situaţii, susţinând necesitatea menţinerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuţiilor de serviciu„, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAI.

Citeste si Doctoriţa de la SMURD Iaşi care întoarce capetele tuturor: Un pacient s-a trezit, s-a uitat la mine și m-a întrebat dacă a murit și a ajuns în Rai – FOTO

Sindicatul Europol a anunţat, sâmbătă, că şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara, care îşi ameninţa şi hărţuia angajaţii, a demisionat din funcţie, dar rămâne în cadrul Poliţiei Judeţene Timiş.

Un şef din IPJ Timiş îşi tratează subalternii similar cu modul în care erau trataţi deţinuţii politic pe vremea comunismului. Ameninţările, hărţuirile şi chiar violenţa sunt nelipsite din comportamentul şi limbajul acestui individ abject, pe numele său Popa Ilie Alin, comisar de poliţie, care este şeful Secţiei 4 Poliţie din Timişoara”, a transmis Europol.

EUROPOL  acuză un „limbaj trivial şi o atitudine de interlop”

Sursa citată a menţionat că un asemenea limbaj trivial nu are ce căuta în Poliţia Română şi că cei care l-au tolerat ar trebui să plece împreună cu acesta.

Efectiv am rămas consternaţi când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secţiei 4 Poliţie şi ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular poliţiştilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial şi această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliţia Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiş, iar lipsa de reacţie şi implicit lipsa unor sancţiuni au încurajat şefii să-şi conducă oamenii prin teroare şi dispreţ!”, au afirmat reprezentanţii Europol.

Citeste si Notar din Timişoara, snopit în bătaie din cauza tarifelor prea mari

Sindicatul poliţiştilor şi-a exprimat speranţa că actualul ministru de Interne se va implcia în rezolvarea acestei situaţii, după ce, în timpul mandatului lui Carmen Dan şi al lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru funcţiile de conducere şi s-au menţinut împuterniciri pe criterii politice.

Poate vede şi domnul ministru Bode ce s-a ales de această instituţie, după ce în ultimii ani, atât în timpul mandatului lui Carmen Dan, cât şi în mandatul lui Marcel Vela, nu s-au organizat concursuri pentru funcţiile de conducere, ci s-au menţinut la nesfârşit împuternicirile pe criterii exclusiv politice. Aşteptăm cu mare interes poziţia oficială a MAI şi a Poliţiei Române cu privire la sesizarea pe care am înaintat-o imediat ce am aflat despre acest caz revoltător”, a explicat Europol.

Demisia şefului Secţiei 4 din Timişoara a fost anunţată tot de EUROPOL.

Şeful Secţiei 4 Poliţie Timişoara şi-a depus demisia din funcţia de conducere şi va îndeplini o funcţie de execuţie în cadrul IPJ Timiş. Să nu credeţi însă că această decizie vine ca urmare a regretului faţă de comportamentul manifestat, pentru că pentru el este ceva normal să existe un astfel de limbaj între şef-subaltern. Este de fapt supărat că au ajuns în public aceste capturi şi că există o presiune din partea societăţii, acesta considerăm că este adevăratul motiv”, sunt de părere reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor.

Sursa citată a menţionat că faptele acestuia reprezintă contravenţie şi sunt sancţionate cu amendă între 10.000 şi 15.000 de lei.


loading...