Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi pensionari: Vor primi înştiinţare acasă

Ministrul Muncii a făcut o serie de anunţuri importante pentru pensionari într-o intervenţie la România TV. Acesta a spus că pensionarii vor primi acasă o scrisoare în cazul în care pensiile lor au fost recalculate.

RomaniaTV.net
20 apr. 2019, 18:10
Ministrul Muncii, anunţ IMPORTANT pentru toţi pensionari: Vor primi înştiinţare acasă

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat sâmbătă seară că, pentru a veni în sprijinul tuturor pensionarilor care nu au acces și pentru buna informare a acestora, ministerul său va trimite fiecăruia acasă câte o scrisoare în care va fi informat în legătură cu situația recalculată a pensiei sale.

Marius Budăi, anunţ important despre pensii înainte de Paşte 

„Acum se achită primele 30.000 de decizii din cele 33.000 recalculate, se achită diferențele începând cu data de 1 octombrie 2018, la zi, urmând ca activitatea de recalculare a Legii 221 să fie continuată în așa fel ca până la 30 septembrie 2019 să închidem această recalculare. De la 1 septembrie 2019 toate pensiile din România vor fi recalculate cu valoarea punctului de pensie majorată cu 15%, cu valoarea de la 1.100 la 1265 de lei”, a anunțat ministrul Muncii Marius Budăi, sâmbătă seară, la România TV.

Budai a mai explicat și care sunt pensionarii care se încadrează la recalcularea pensiei.

„Acele categorii de pensionari care au lucrat în grupele I și a II-a de muncă și care la momentul ieșirii la pensie nu au primit punctaj aferent conform grupelor de muncă nu intră la această recalculare, a mai spus ministrul (…) Dacă au punctaj zero, dar au stagiu în grupa de muncă, înseamnă că se încadrează. Dacă nu, nu se încadrează”, a explicat Marius Budăi.

Veşti bune pentru 30.000 de pensionari. Majorările se virează de joi. Poştaşul nu sună de două ori 

Pentru a elimina dubiile cu privire la pensionarii care beneficiază și care nu de această de recalculare, ministrul Budăi a spus că a decis, în urma unei discuții cu președintele PSD Liviu Dragnea și cu premierul Viorica Dăncilă, ca toți ceilalți pensionari, până la 100.000, să primească o scrisoare de informare acasă în cel mult o lună ca „să știe fiecare cine va primi decizia până la 1 septembrie și să ieșim odată din acest amalgam al discuțiilor” și pentru că puțini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ, a mai explicat ministrul.