Ministrul Sănătăţii, vizită la Braşov. Cu cine se întâlneşte Nelu Tătaru după prelungirea stării de alertă

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, efectuează joi o vizită la Braşov, unde are programate întâlniri cu reprezentanţii spitalelor şi cei ai autorităţilor locale. 

RomaniaTV.net
16 iul. 2020, 05:23
Ministrul Sănătăţii, vizită la Braşov. Cu cine se întâlneşte Nelu Tătaru după prelungirea stării de alertă

Ministrul Sănătăţii se va întâlni cu reprezentanţii spitalelor din Braşov, la Consiliul Judeţean, şi are programată o discuţie despre Spitalul regional la Primăria Braşov, a anunţat Ministerul Sănătăţii, conform Agerpres.

De asemenea, Nelu Tătaru va vizita şantierul spitalului modular de la Spitalul de Urgenţe Judeţean Braşov şi Unitatea de Primiri Urgenţe finanţată cu fonduri europene de către Ministerul Sănătăţii.

Gabriela Firea îl acuză pe Nelu Tătaru că a MINŢIT când a anunţat redeschiderea Spitalului Colentina. „E un dispreţ total”

Nelu Tătaru are programată o vizită la amplasamentul viitorului Spital Regional Braşov, precum şi discuţii cu mediul HORECA în Piaţa Enescu.

Potrivit planului de relansare economică al Guvernului, peste 5 miliarde de euro ar urma să fie investiți în infrastructura de sănătate în următorii șapte ani.

Până în 2027 ar urma să fie construite trei spitale regionale și făcute investiții în 25 de spitale județene și 110 orășenești, se arată în documentul elaborat de Executiv.

Citeşte şi: Planul de relansare economică al PNL. Se va mai construi un reactor până în 2030 şi 12 miliarde de euro vor fi investiţi în energie

Planul prevede construirea a trei spitale regionale în perioada 2021-2027, cu o valoare totală de 1,64 miliarde de euro. Acestea sunt:

  • Spitalul Regional de Urgență Cluj – 539,59 milioane euro;
  • Spitalul Regional de Urgență Iași – 500,35 milioane de euro;
  • Spitalul Regional de Urgență Craiova – 602,73 milioane euro.

Klaus Iohannis: „Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile”