Mircea Geoană: „Rusia şi China încearcă să se foloasească de această perioadă dificilă. Avem de făcut față unor campanii agresive”

Mircea Geoană, secretarul general-adjunct al NATO, a declarat că Rusia, China, actori statali şi non-statali încearcă să se folosească de această perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus pentru a veni şi cu dezinformare. În acest context, NATO desfăşoară o operațiune de combatere a dezinformărilor, motiv pentru care Mircea Geoană îi sfătuieşte pe români "să fie atenți de unde își selectează informația".

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 17:08
Mircea Geoană: „Rusia şi China încearcă să se foloasească de această perioadă dificilă. Avem de făcut față unor campanii agresive”

Secretarul general-adjunct al NATO a afirmat la Digi24 că „avem de făcut față unor campanii destul de agresive și uneori susținute de dezinformare, de știrbire a încrederii cetățenilor noștri în valorile democratice pe care Alianța Nord-Atlantică le are la temelie”.

„Considerăm că este o perioadă în care nu avem voie și nici nu avem vreo scădere a vigilenței, dimpotrivă, NATO în acest moment este cu toate radarele sus, toate operațiunile noastre, toate formele de descurajare, de apărare, sunt active, pentru că, așa cum spunea și secretarul general Stoltenberg, pentru noi este foarte important ca o criză sanitară, ca o criză economică – ce se apropie -, să nu se transforme și într-o criză de securitate”, a arătat Mircea Geoană.

Mircea Geoană susţine că pandemia de coronavirus „este un eveniment și o perioadă cu adevărat excepționale și NATO, prin natura misiunii sale, este o organizație care are în codul ei genetic capacitatea de adaptare”.

„Trebuie să spunem cu subiect și predicat că Rusia, China, actori statali și non-statali folosesc și încearcă să folosească această perioadă dificilă pentru a veni și cu dezinformare. În clipa în care începi să produci neadevăruri, minciuni și lucruri false și folosești rețelele sociale și folosești temerile și frustrările inevitabile în astfel de situații, este un lucru diferit”, a afirmat Mircea Geoană, conform sursei citate.

Mircea Geoană, discurs emoţionant la NATO: „Plângeam împreună în vechiul sediu!”

De asemenea, Geoană a explicat că NATO desfăşoară „o operațiune de detectare, de contracarare și de spunere a adevărului”.

„Apelul meu către cetățenii români este să fie atenți de unde își selectează informația.(…) E un bombardament de informații și teorii ale conspirației. Aceste neadevăruri trebuie combătute, o facem la NATO într-un parteneriat strâns cu UE (…)”, dă asigurări Mircea Geoană.

CTP despre teoria conspiraţiei cu 5G şi COVID. „Aţi auzit pe cineva care să spună că COVID-ul a fost creat în laboratoarele din Rusia?”