Mircea Sandu, audiat la DNA pentru intermedierea unor afaceri la Târgu Mureş

Şeful FRF s-a trezit implicat într-un nou dosar deschis de DNA, în urma interceptărilor telefonice din cazul "Mită în elicopter".

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 17:59
Mircea Sandu, audiat la DNA pentru intermedierea unor afaceri la Târgu Mureş

Interceptările telefonice ale anchetatorilor DNA din dosarul „Mită în elicopter”, în care sunt inculpaţi fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, sponsor al FCM Târgu Mureş, i-au condus pe procurori şi pe alte piste. Potrivit GSP, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost audiat şi într-un dosar privind intrarea pe piaţa din Târgu Mureş a lanţului de magazine Mic.ro, deţinut de Dinu Patriciu.

Sandu a fost chestionat de procurorii anticorupţie după interceptarea unor convorbiri telefonice cu viceprimarul oraşului Târgu Mureş, Claudiu Maior, în care îi cerea omului cheie de la FCM să înlesnească pătrunderea SC Mic.ro Retail pe piaţa din oraş.

Audiat în acest dosar la începutul lunii iulie, Mircea Sandu le-a declarat procurorilor că legătura dintre el şi reprezentanţii Mic.ro Retail s-a făcut în vederea încheierii unui contract de publicitate cu FRF. Negocierile nu s-au finalizat, însă, iar Mircea Sandu a recunoscut că a intervenit la Claudiu Maior pentru ca acesta să se întâlnească cu reprezentanţii companiei deţinute de Dinu Patriciu.

„În discuţia telefonică purtată cu dl Maior Sergiu Claudiu l-am rugat să-i primească pe reprezentanţii Mic.ro Retail pentru a le fi expus un proiect social pentru oraşul Tîrgu Mureş. Proiectul respectiv mi-a fost prezentat ca un proiect social prin care, pentru fiecare post mobil (maşini – magazin), în perspectivă s-ar fi creat locuri de muncă pentru comunitatea locală, în număr de trei posturi pe maşină”, a spus Mircea Sandu, în declaraţia depusă la dosar.