Mirela Călugăreanu, noul preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CEC Bank

Publicat: Vineri, 04 Septembrie 2020 15:53 // Actualizat: Vineri, 04 Septembrie 2020 15:53 // Sursa: romaniatv.net

Mirela Călugăreanu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost numită în funcţia de preşedinte al CA după ce Adunarea Generală a Acţionarilor CEC Bank a aprobat vineri schimbări la nivelul Consiliului de Administraţie al băncii. 

"Adunarea Generală a acţionarilor CEC Bank, instituţie de credit controlată integral de statul român, prin Ministerul de Finanţe, a aprobat azi schimbări la nivelul Consiliului de Administraţie. Astfel, Mirela Călugăreanu, membru ne-executiv al Consiliului de Administraţie al CEC Bank din 2017, a fost numită Preşedinte al Consiliului, în locul lui Valentin Mavrodin, al cărui mandat de Preşedinte a fost revocat, acesta rămânând membru ne-executiv în cadrul Consiliului de Administraţie", se spune în comunicat.

Conducerea CEC Bank este asigurată de Consiliul de Administraţie, care are în componenţă şapte membri executivi şi ne-executivi numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor. Din rândul membrilor Consiliului de Administraţie, cei executivi sunt şi membri ai Comitetului de Direcţie al băncii, prin care asigură conducerea operaţională a acesteia.

Citeşte şi: Florin Cîţu vrea să o pună pe Mirela Călugăreanu, şeful ANAF, în funcţia de preşedinte al CEC Bank

Astfel, componenţa Consiliului de Administraţie al băncii este următoarea: Mirela Călugăreanu - preşedinte al Consiliului de Administraţie, Membru ne-executiv; Valentin Mavrodin - membru ne-executiv; Ciprian Badea - membru ne-executiv; Mirela Şitoiu - membru ne-executiv; Mihai Gogancea Vatasoiu - membru ne-executiv; Bogdan Constantin Neaşcu - membru executiv, director general şi preşedinte la Comitetului de Direcţie; Mihaela Lucica Popa - membru executiv, membru al Comitetului de Direcţie.

Mirela Călugăreanu (53 de ani), noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, este membru al CA din 2017. În prezent, este preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Are peste 29 de ani de experienţă în Finanţe Publice, ocupând diferite poziţii în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bucureşti şi în cadrul ANAF.

Citeşte şi: Credit ipotecar fără avans pentru casă nouă, lansat în premieră de Patria Bank. Cum poate fi accesat

Mirela Călugăreanu a fost coordonator al proiectului de Modernizare a Administraţiei Fiscale, în parteneriat cu Banca Mondială, prin care s-a urmărit informatizarea instituţiei. Mirela Călugăreanu este absolventă ASE, expert contabil CECCAR şi deţine un doctorat în finanţe.

Joi seară, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că vrea să o pună pe Mirela Călugăreanu, şeful ANAF, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CEC Bank, în locul lui Tiberiu Mavrodin, şeful Trezoreriei statului. 

Ministrul Finanţelor este principalul acţionar al băncii, iar deciziile îi aparţin ministrului de resort. CEC Bank a fost condusă de Radu Gheţea, iar după ce acesta a plecat, poziţia de preşedinte al CA a fost preluată de Tiberiu Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi şeful Trezoreriei statului în guvernarea PSD.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF cec bank Mirela Calugareanu şef
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 10 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H