Misterul morții lui Petrică Mîțu Stoian a fost elucidat! Medicii legiști au dat verdictul

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a căzut ca un trăsnet peste toți cei care l-au cunoscut și apreciat. La aproape doi ani de la tragedia care a îndoliat lumea muzicii populare, medicii legiștii au stabilit cu exactitate care a fost cauza decesului marelui artist.

28 iun. 2023, 09:06
Misterul morții lui Petrică Mîțu Stoian a fost elucidat! Medicii legiști au dat verdictul
Misterul morții lui Petrică Mîțu Stoian a fost elucidat! Medicii legiști au dat verdictul

Misterul morții lui Petrică Mîțu Stoian a fost elucidat! Carmen Obârșanu, avocata surorii lui Petricâ Mîțu Stoian, a dezvăluit că decesul artistului s-a produs din cauza unei afecțiuni la plămâni, care nu ar fi putut fi depistată de către medicul care i-a făcut analizele înainte de tratamentul în camera hiperbară.

Citește și Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, face acuzații grave la adresa lui Doru Gușman: „Probabil vrea să pară interesant”

Misterul morții lui Petrică Mîțu Stoian a fost elucidat!

Astfel, expertiza realizată la INML Timișoara a scos la iveală, la aproape doi ani de la moartea artistului, că nimeni de la clinica, unde acesta a fost cazat și unde a efectuat tratamentul în camera hiperbară nu are vreo vină în acest caz.

„Au stabilit acum experții de la Timișoara că a murit din cauza lui. Adică clinica nu a greșit, i s-a făcut corect terapia în camera hiperbarică. Spun că a fost normal că nu a fost investigat înainte și am întrebat și eu, pentru că eu am făcut obiecțiuni la raportul de expertiză, am întrebat polițistul dacă doctorul a făcut obiecțiuni și mi-a spus că este secret”, a declarat Carmen Obârșanu, pentru WOWbiz.ro.

De asemenea, în raportul INML experții au subliniat că bronhopneumonia ar fi fost afecțiunea care i-a adus sfârșitul artistului, iar acesta nu ar putea fi diagnosticată de medic la un control.

„Am făcut obiecțiuni la raportul de expertiză. Păi cum?! Și spun că nu, că a murit pentru că a avut bronhopneumonie. A murit pentru că a avut bronhopneumonie și bronhopneumonia nu poate să fie depistată de medic la control. Așa a răspuns Institutul de Medicină Legală de la Timișoara”, a mai declarat avocatei.

Familia lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea după ce a interzis folosirea numelui și imaginii regretatului artist

După scandalul uriaș provocat de dezacordul familei lui Petrică Stoian ca numele și imaginea regretatului artist să fie folosite în timpul spectacolelor comemorative, sora acestuia își explică acum decizia.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, Maria Tărchilă, a făcut o serie de declarații după ce a interzis prin intermediul unei ordonanțe prezidențiale spectacolele în memoria artistului. Fanii și alți artiști nu au privit deloc cu ochi buni această decizie fiindcă nu au înțeles care e motivul.

Maria Tărchilă a spus că nu vrea ca unele persoane că câștige bani de pe urma imaginii fratelui său.

„Noi, moștenitorii, surorile și cei doi nepoți, nu suntem de acord ca niște impostori să-și atribuie acest spectacol cu numele fratelui meu și cu cântecele lui și să încaseze bani. Nici nu ne-au cerut părerea, nu ne-au întrebat. Noi n-am cerut nicio sumă, nici n-am discutat. Puteau să facă un spectacol caritabil și așa am fi fost de acord. Dacă artiștii care au cântat spun că sunt prietenii lui Petrică, puteau să vină pe gratis să cânte în memoria lui Petrică. Nu vrem să facă alții câștiguri pe imaginea lui Petrică”, a declarat Maria Tărchilă, pentru starpopular.ro.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a mai făcut precizarea că familia va fi cea care îl va comemora pe regretatul interpret de muzică populară.

„În memoria lui Petrică, noi o să facem un festival la nivelul și valoarea lui artistică. Cu soliști care au fost colegi cu el, totul va fi pe gratis, noi nu facem cu bani. Vom organiza festivalul anul viitor, așa cum se cuvine, publicul poate să vină pe gratis. Nu suntem ca alții, care vor să câștige pe spatele fratelui meu”, a mai spus sora lui Petrică Mîțu Stoian, pentru sursa citată.

Citește și Pomană pentru Petrică Mîțu Stoian, de Paște: „Îi plăceau mâncărurile românești, sarmalele și cozonacul cu nucă”