MM Stoica în stand by. Tribunalul şi-a declinat competenţa în cazul cererii sale de eliberare

Tribunalul Bucureşti (TB) a calificat drept contestaţie în anulare acţiunea lui Mihai Stoica, managerul stelist care a cerut să fie eliberat din închisoare, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în Dosarul Transferurilor. Magistraţii TB şi-au declinat competenţa către Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea contestaţiei în anulare.

17 mart. 2014, 21:39
MM Stoica în stand by. Tribunalul şi-a declinat competenţa în cazul cererii sale de eliberare

Avocații lui Mihai Stoica au cerut luni aplicarea legii mai favorabile în cazul clientului lor, iar potrivit noului Cod de procedură penală, faptele pentru care managerul Stelei a fost condamnat s-au prescris.

Magistrații Tribunalului Bucureşti au spus că acțiunea avocaților ar trebui schimbată în contestație în anulare și au rămas în pronunțare în legătură cu competența instanței care trebuie să judece această cerere.

Citeşte şi Meme Stoica are mulţi DUŞMANI în puşcărie. A fost UMILIT de alţi deţinuţi şi a cerut IZOLARE forţată

Managerul general al echipei de fotbal Steaua București, Mihai Stoica, a depus și o contestație în anulare la Curtea de Apel Bucureşti la decizia prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, care se va judeca pe 21 martie.

Citeşte şi Lui MM Stoica îi este FRIG la RĂCOARE. Managerul Stelei face plângere la CEDO

Judecătorii Curții de Apel București au decis pe 4 martie condamnarea la închisoare cu executare a celor opt inculpați din dosarul transferurilor din fotbal.

George Copos, fostul acționar majoritar al FC Rapid, a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, Mihai Stoica, managerul general al FC Steaua — la 3 ani și 6 luni de detenție, Cristian Borcea, fost acționar al FC Dinamo — 6 ani și 4 luni, Ioan Becali — 6 ani și 4 luni, Victor Becali — 4 ani și 8 luni.

De asemenea, Jean Pădureanu, fost președintele al clubului Gloria Bistrița, a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare în același dosar, Gheorghe Popescu — la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare, iar Gheorghe Nețoiu — la 3 ani și 4 luni de detenție cu executare.

Instanța a schimbat încadrările juridice ale celor mai multe infracțiuni de care erau acuzați cei opt oameni din fotbal — astfel, pentru Mihai Stoica s-a schimbat încadrarea juridică din înșelăciune în înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, iar pentru Cristian Borcea s-a schimbat încadrarea juridică din spălare de bani în spălare de bani în formă continuată.

Citeşte şi Mihai Stoica, mesaj INCREDIBIL postat pe FACEBOOK din închisoare

CAB i-a condamnat pe inculpați în funcție de noul sau vechiul Cod penal, în funcție de cererile pe care aceștia le-au făcut prin avocați la ultimul termen de judecată.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis pe 20 mai 2013 să trimită spre rejudecare la CAB dosarul transferurilor, după ce a admis recursul declarat de DNA, dar și recursurile formulate de Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu și frații Ioan și Victor Becali și a trimis dosarul spre rejudecare.

Citeşte şi DOSAR TRANSFERURI: Mihai Stoica ar putea fi ELIBERAT. Scenă EMOŢIONANTĂ la tribunal, fiica sa a fugit PLÂNGÂND