Modul inedit prin care un infectat COVID a încercat să părăseacă localitatea carantinată

Un bărbat din localitatea Ivești, județul Galați, infectat cu coronavirus a încercat să părăseacă localitatea carantinată printr-o lizieră. Acesta s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fost depistat de jandarmi în plin fapt, conform Inspectoratul de Jandarmi al Judetului (IJJ) Galati.

RomaniaTV.net
23 oct. 2020, 08:59
Modul inedit prin care un infectat COVID a încercat să părăseacă localitatea carantinată

Tânărul a încercat să iasă din localitatea carantină printr-o lizieră situată la marginea localității. Persoana figura ca fiind infectată cu coronavirus și izolată la domiciliu.

Citește și: Indice de infectare uluitor în Galaţi. O localitate a trecut de 10 infectări la mia de locuitori

„Joi, 22 octombrie, la ora 14:50, patrula de jandarmerie aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în comuna Ivești a observat un autoturism care încerca să iasă din zona carantinată, printr-o lizieră situată la marginea localității. În momentul în care a văzut echipajul de jandarmerie, conducătorul autoturismului a părăsit liziera și a intrat în localitate unde a fost oprit de către jandarmii aflați în filtrul instituit pe DN25, strada Blăjerii de Sus”, informează Jandarmeria Galați.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani a declarat jandarmilor faptul că dorea să iasă din localitate pentru a merge la cumpărături, într-un superamerket din Tecuci. Acesta a încercat să își facă loc cu mașina, pe drumul blocat cu pământ. 

„Deoarece comportamentul bărbatului a dat de înțeles că acesta se află în izolare, jandarmii l-au întrebat dacă are aplicată măsura izolării de domiciliu, iar el a negat și a spus că nu este bolnav. În momentul în care oamenii legii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că bărbatul figurează ca fiind infectat cu virusul SARS CoV-2 și carantinat la domiciliu. Persoana în cauză a fost condusă la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” , susține Jandarmeria.

Cercetările sunt continuate de către poliție.