Un nou coordonator la ISMB după ce inspectorul şcolar general a intrat în concediu. Monica Anisie a făcut anunţul

În timp ce autporităţile se gândesc să închidă şcolile din Bucureşti din cauza numărului mare de infectări cu virusul SARS-COV2, inspectorul şcolar general al Capitalei este în concediu medical. A fost şi el dignosticat cu COVID-19. În aceste condiţii, pentru a debloca situaţia de la ISMB, Monica Anisie a anunţat luni că toate responsabilităţile inspectorului general au fost preluate de Liliana Toderiuc, unul dintre inspectorii şcolari adjuncţi din cadrul ISMB.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 06:23
Un nou coordonator la ISMB după ce inspectorul şcolar general a intrat în concediu. Monica Anisie a făcut anunţul

„Am avut o întâlnire cu inspectorii şcolari de la fiecare sector. Inspectorul şcolar general e în concediu medical, având o problemă de sănătate. Am decis azi ca atribuţiile de inspector general să fie preluată de Liliana Toderiuc, inspector şcolar adjunct.

Tototdată, am definitivat planul de măsuri cu privire la învăţarea online, un plan de măsuri care are în vedere activitatea didactică ce se va desfăşura în plan online şi modalitatea în care fiecare unitate de învăţământ a distribuit tabletele data pprin programul -Şcoala de acasă-. 

S-a stabilit cu inspectorii şcolari, ca după ce se încheie Comitetul Municipiului Bucureşti, să realizăm în această după-amiază o video-conferinţă cu toţi directorii de şcoli din Bucureşti.”, a declarat ministrul Educaţiei.

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Ionel Puşcaş, a fost confirmat cu noul coronavirus la începutul lunii octombrie.

„Este confirmat pozitiv. Noi suntem în izolare – inspectorii adjuncţi şi toţi cei care au fost daţi contacţi direcţi ai inspectorului general. Ne continuăm activitatea de la domiciliu. Nu avem simptome. O să facem şi teste. El este asimptomatic, dar am stat în aceeaşi încăpere cu măşti pe faţă. O să facem şi noi testul. Să treacă cele şase zile de la ultima întâlnire cu el şi după aceea va decide probabil DSP dacă mai rămânem”, anunţat în 6 octombrie inspectorul general adjunct Marina Manea.

Citeşte şi: Monica Anisie: Şcolile vor fi închise pe o perioadă de 14 zile. Cursurile se mută în online!