Motiv de bucurie pentru credincioșii care merg să se roage la mormântul lui Arsenie Boca

Arsenie Boca s-a născut în anul 1910 în satul Vaţa de Sus (judeţul Hunedoara), a fost preot, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu şi apoi la Mănăstirea Prislop. A murit la 28 noiembrie 1989, la vârsta de 79 de ani, la Sinaia şi a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, în 4 decembrie 1989. A fost dorinţa lui să fie înmormântat la Prislop, deoarece slujise aici în anii ’50, înainte ca autorităţile comuniste să îl trimită în închisoare.

12 mai 2023, 08:50
Motiv de bucurie pentru credincioșii care merg să se roage la mormântul lui Arsenie Boca

Arsenie Boca este una dintre cele mai iubite feţe bisericeşti din România. Și-a petrecut mult timp din viață în închisoare, atunci când a fost instaurată dictatura stalinistă a anilor cincizeci. Acum, enoriaşii au un nou motiv de bucurie, deoarece în Prislop, Hunedoara, unde clericul a fost stareţ şi unde a vrut să-şi petreacă veşnicia, se construieşte o nouă biserică, potrivit infoactual.ro. Aceasta va urma planul arhitectural pe care l-a gândit Părintele, dar pe care nu l-a dus la îndeplinire.

Citește și: Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca. Cum se închina zilnic marele Sfânt al Ardealului

Şi la marginea municipiului Deva se construieşte o mănăstire în cinstea lui Arsenie Boca. De asemenea, se va fonda un centru de îngrijiri medicale paliative. Sunt avute în plan și un cămin pentru bătrâni, precum și o școală.

Proiectul a început în 2021, dar încă nu a avansat foarte mult. Pe teren s-a ridicat o biserică de lemn. De asemenea, a fost pus la punct demisolul mănăstirii, însă până la finalizarea proiectului, mai este o cale lungă.

Citește și: Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Suma fabuloasă pentru locuința unde s-a născut Sfântul Ardealului

În judeţul Botoşani, urmează să fie ridicată cea mai mare cruce de pe teritoriul ţării, de asemenea în cinstea lui Arsenie Boca.

„E o lucrare scoasă la licitaţie. Termenul este de 6 luni. Înălţimea totală va fi de 42,5 metri, fără soclu de la pământ, care mai are un metru jumătate”, a declarat, conform Click, inginerul Romică Magopeț, care este și primarul comunei.

Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Suma fabuloasă pentru locuința unde s-a născut Sfântul Ardealului

Casa părintească a lui Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Gospodăria din satul Vața de Sus, județul Hunedoara, unde care s-a născut și a crescut părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. Cei care vor să cumpere locul unde a văzut lumina zilei Sfântul Ardealului trebuie să scoată din buzunar suma de 3.000.000 de euro.

Citește și Mii de credincioși, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop, la 33 de ani de la moartea lui Arsenie Boca

Casa părintească a lui Arsenie Boca se află pe un teren de 8,5 hectare și este situată pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. Proprietatea include două căsuțe, o anexă şi un foișor de vară.

Actualul proprietar al gospodăriei unde s-a născut Arsenie Boca a apelat la o agenție imobiliară din Cluj care a făcut anunțul vânzării pe o pagină de profil și în ciuda prețului piperat, ofertele curg, susțin agenții imobiliari. Aceștia au transmis că au venit oferte atât din România, cât şi din Franţa, Statele Unite ale Americii, Anglia sau Elveţia.

”Se vinde domeniul familiei Arsenie Boca și situat pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, încomuna Vața de Jos, județul Hunedoara.

În Munții Metaliferici, din județul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitudine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif.

Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de marmură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului astăzi se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.

Proprietatea are suprafața totală de 8,5 ha (85.000 mp) – 1.600 mp Teren intravilan, 8,34 Ha Teren extravilan fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România. Proprietatea face parte din patrimoniul spiritual ortodox, unică, inestimabilă ca valoare spirituală. Preț: 3.000.000 euro/negociabil”, se arată în anunțul postat pe pagina de vânzări.

Citește și Sfârşitul lumii, prevestit de părinţii Ilie Cleopa, Ilarion Argatu şi Arsenie Boca. Dezvăluiri teribile despre semnele Apocalipsei: „Bomba cu neutroni va distruge omenirea în cinci luni”