Motivul pentru care fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket

Motivul pentru care fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket, iar produsele lactate, ori alte produse de curățenie sau dulciuri, sunt aşezate în capăt.

07 mai 2023, 15:17
Motivul pentru care fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket
Motivul pentru care fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket

Fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket.Există numeroase strategii folosite, astfel încât clienții să cumpere mai mult la o sesiune de shopping.

Fructele și legumele sunt așezate la intrarea în supermarket

Strategia supermarketurilor, de a pune fructele şi legumele la intrare, s-a dovedit a fi un real succes, astfel că marile magazine se folosesc în continuare de ea. Practic, alimentele care sunt amplasate la intrare au legătură cu senzația de prospețime, iar asta o confirmă și specialiștii.

Odată ce o persoană intră într-un magazin și vede anumite produse, acestea atrag imediat atenția. Mai mult de atât, mulți au tendința să creadă că primele produse văzute în magazin sunt și cele mai proaspete.

Citeşte şi: Ce copac trebuie să ai în grădină ta ca să fii binecuvântat. Fructele, frunzele și lăstarii pot fi puși pe masa ta

Cele mai contaminate fructe și legume

Rețeaua de activiști americani Environmental Working Group (EWG) a publicat Dirty Dozen, topul celor celor mai contaminate fructe și legume.

Căpșunile continuă să fie pe primul loc în privința nivelurilor ridicate de pesticide. Pesticide conțin și spanacul, broccoli și varza, nectarinele, merele și strugurii, conform ghidului realizat de EWG.

Broccoli este un aliment foarte bogat în fibre, acizi grași omega 3 și omega 6, calciu și fier. Într-adevăr, cantitatea de fier pe care o furnizează este mai mare decât cea a cărnii. Dar, prezența substantelor toxice datorate pesticidelor alterează beneficiile broccoli și verzei, care ocupă locul trei în clasament. Insecticidele neurotoxice interzise, ​​dar încă folosite, sunt principala cauză a contaminării acestor legume de pe listă.

Publicația Supereva notează că numeroase studii au demonstrat de fapt că expunerea la pesticide prin consumul de fructe și legume contaminate poate provoca daune grave sănătății. Acesă expunere duce la un risc crescut de a dezvolta boli cronice degenerative, cum ar fi cancerul, diabetul și astmul.