Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz: „Păi tu vii și îmi spui mie să mănânc gândaci”

Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz. Celebrul artist al anilor '80 locuiește acum la Buzău, dar mai merge și în Olanda, unde are cetățenie de ani de zile. Este de părere că societatea în care trăim s-a degradat enorm.

24 feb. 2023, 22:04
Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz: „Păi tu vii și îmi spui mie să mănânc gândaci”
Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz

Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz. Artistul dă de înțeles că nu se mai regăsește în aceste vremuri și o spune atât în calitate de cetățean român, dar și ce cetățean olandez, având dublă cetățenie. Asta l-a făcut să se retragă ușor-ușor din lumina reflectoarelor, dar și de agitația din București, mutându-se la Buzău.

Citește și: Un celebru cântăreț de muzică populară s-a călugărit. Are doar 25 de ani: „Acolo simte că e acasă”

Motivul pentru care Laurențiu Cazan s-a retras din showbiz

Dacă te întâlnești cu un om pe stradă, îți spune de la el ceva. Dacă vede un om empatic, îți spune el ceva. Fiecare om poate să aibă o greșeală în viață, că nu e nimeni perfect, nu a fost Iisus Hristos. Nu a fost nici Beethowen sau cine vrei tu.

Occidentul acesta și toată civilizația aceasta occidentală, care prin fundalentul ei a avut un ascendent extraordinar de puternic, și la primul război mondial și în al doilea, a adus și lucruri mai puțin bune.

Adică moralitatea asta, care a fost o forță enormă și în primul război mondial și în al doilea război, este și acum la mare trecere, și în ziua de azi. Uite în ce societate trăim… îți spun și ca cetățean român, și ca cetățean olandez, pentru că am dublă cetățenie…

Păi tu când vii și îmi spui mie că pot să mănânc gândaci și spui că Uniunea Europeană a dat o lege prin care se pot mânca larve de balegă, păi, măi băieți, unde s-a ajuns? Nu acesta era fundamentul moral… Și îmi spui mie să nu mai spun mamă sau tată. Aici s-a ajuns! Stai și te crucești! Este un gol al formației istorice educaționale. Un gol imens cultural, un gol imens de iubire. Este un gol imens de adevăr. Iată, trăim aceste vremuri!”, a declarat Laurențiu Cazan, pentru Viva.ro.

În același timp, artistul a ajuns la concluzia că oamenii sunt mai interesați de viața lui personală, decât de muzica lui, lucru care-l dezamăgește profund. „Stau și mă gândesc pe cine mai interesează ce am făcut eu, Laurențiu Cazan, că am divorțat? Atunci vă meritați soarta! Aici suntem! Aici s-a ajuns! Starea aceasta de incertitudine, de la o zi la alta, de orice fel, nu este bună. Oamenii ar trebui măcar acum să se schimbe. Măcar iubirea mai există? Deja, din păcat, suntem în aceeași oală a unei perceții negative.

Iată unde am ajuns, iar eu sunt prooccidental, proamerican. Eu iubesc cultura americană. Am scris o piesă de country și am mare succes cu ea. Noi nu putem fi acuzați de antioccidentalism, de anticulturalism, nu. Sunt unii pe acolo și dacă îi critici, să vezi ce pățești„, a mai spus Laurențiu Cazan.