Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou mandat de guvernator BNR

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că, în urma discuţiei avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susţinerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naţionale a României, informează Agerpres.

24 iun. 2019, 11:38
Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou mandat de guvernator BNR

„Discuţia pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susţinerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administraţie, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri şi ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, după şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere.

Preşedintele ALDE a adăugat că „este foarte posibil” ca, în urma deciziei social-democraţilor, să fie inclus în Consiliul de Administraţie al BNR şi reprezentantul UDMR.

„E foarte posibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să găsim o soluţie pentru includerea în Consiliul de Administraţie şi a UDMR”, a susţinut Tăriceanu.

Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis luni convocarea unei sesiuni extraordinare, săptămâna viitoare, context în care vor fi discutate numirile membrilor în Consiliul Fiscal şi la Banca Naţională.

Întrebată dacă Mugur Isărescu are susţinerea PSD pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naţionale a României, Viorica Dăncilă a spus, după o şedinţă a Coaliţiei că „vom discuta despre acest lucru”.

„Am discutat despre numărul de locuri (în Consiliul de Administraţie al BNR- n.r.), despre ponderea pe care o are fiecare partid, numărul de locuri în cadrul BNR în funcţie de numărul de locuri din Parlament”, a afirmat Dăncilă.


loading...
Partenerii noștri