Mugur Mihăescu: „De Crăciun pe masa ta bogată, stă cotlet de greier românesc, buburuză bio afumată și șorici de vierme ardelenesc”

Mugur Mihăescu a transmis un pamflet după promovarea unor insecte ca alimente noi în Uniunea Europeană.

16 sept. 2022, 21:15
Mugur Mihăescu: „De Crăciun pe masa ta bogată, stă cotlet de greier românesc, buburuză bio afumată și șorici de vierme ardelenesc”

Mugur Mihăescu a avut vineri seară un mesaj viral despre lăcustele și greierii de consum. Actorul de comedie a făcut-o în stilul caracteristic – printr-o melodie-pamflet. Iată câteva dintre versurile cântecului postat pe Facebook care s-a viralizat rapid:

„Mă îmbrac în sutien și-n fustă,

Genul meu fluid e progresist.

Hai la masă să-ți dau o lăcustă,

Dacă nu ești conspiraționist.

Lume, lume, „Soroș” lume,

Fac toți lăcustarii spume

Și mă ceartă și mă înjură,

Da-le-aș cu lăcusta-n gură

Și cu o bucată de slănină,

Să meargă la proteină.

De Crăciun pe masa ta bogată,

Stă cotlet de greier românesc,

Buburuză bio afumată și șorici de vierme ardelenesc.

Dana Budeanu, despre friptura de greiere de casă: „Să mănânce ei, nu vreau să rămân fără degete la picioare peste 5 ani”

 

Într-o ediție specială a show-ului exclusiv ”Întrebarea Mesei Rotunde”, Daragiu l-a avut  invitat pe câștigătorul celei mai secretoase emisiuni de televiziune, ”Masked Singer România”. Mugur Mihăescu a fost cel care s-a ascuns în spatele costumului de Corb și a câștigat admirația fanilor, dar și trofeul emisiunii ”Masked Singer România”. Actorul a venit la ”Întrebarea Mesei Rotunde” pentru a răspunde cu sinceritate unor întrebări ”incomode”. De altfel, Daragiu l-a tentat cu tot felul de mâncăruri ”îmbietoare”, precum: pastă de viermi, vertebre de vițel, salivă de alpaca, ouă cu wasabi, ciuperci în sos de gândaci.

”Am mâncat greieri prăjiți la viața mea, așa că nu mă sperie niște viermi”, a precizat Mugur Mihăescu la acea vreme. Deși a răspuns la întrebare, actorul a poftit să guste din pasta de viermi. ”S-au făcut anul ăsta!”.

EXCLUSIV: Petre Daea: „George Simion s-a orientat bine, plecau nuntaşii dacă le punea greieri în farfurie”
Ministrul Agriculturii: „Lăsaţi greierii să cânte”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, consideră că greierii trebuie „lăsaţi să cânte” iar românii să mănânce hrana pe care o produc şi să nu-şi neglijeze patrimoniul gastronomic.

„Eu am spus un lucru foarte clar: lăsaţi greierii să cânte. (…) Noi trebuie să consumăm ceea ce ne produce pământul, ceea ce fac oamenii aceştia folosind hrana pe care o cunoaştem şi avem un patrimoniu gastronomic extrem de important pe care nu trebuie să-l neglijăm. Vă îndemn să faceţi ca mine: să mâncaţi româneşte!”, a transmis Petre Daea.

Cum arată şi ce gust are pâinea din făină de greieri. Primele franzele din România care conţin acest ingredient, produse la Iaşi
Comisia Europeană a autorizat, în februarie, promovarea greierelui de casă (Acheta domesticus) ca aliment nou în Uniunea Europeană, fiind a treia insectă care a fost probată cu succes pentru consum, după aprobările emise în luna iulie a anului trecut pentru viermele galben uscat şi în luna noiembrie pentru lăcusta călătoare. În cazul greierelui de casă, autorizaţia de consum este valabilă atât sub formă congelată, uscată sau pudră.