Nelu Tătaru, după modificarea legii privind starea de alertă. „Relaxarea trebuie privită cu precauție”

Ministrul Sănătăţii a declarat, miercuri, referitor la modificările aduse de parlamentari legii care reglementează starea de urgenţă, că se va încerca, joi, în şedinţa de Guvern, ca "aceste măsuri să fie reaşezate". Nelu Tătaru le-a recomandat românilor ca relaxarea să fie privită cu "mai multă precauţie".

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 19:35
Nelu Tătaru, după modificarea legii privind starea de alertă. „Relaxarea trebuie privită cu precauție”

„Vom încerca mâine, în ședința de Guvern, și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență să reașezăm aceste măsuri și aceste mici relaxări pe care le dăm progresiv. (…) Intrând progresiv, putem să le gestionăm. Intrând progresiv, putem să fim atenți la fiecare dintre ele. Au fost adoptate în condițiile în care aveam și contra-măsura. Venind prea devreme cu niște măsuri de relaxare, exacerbăm acel risc de a crea o transmitere comunitară”, a declarat Nelu Tătaru la Realitatea Plus.

STARE DE ALERTĂ din 15 mai. Legea a trecut de Parlament. Ce se întâmplă cu amenzile

Ministrul Sănătăţii i-a sfătuit pe români să manifeste „mai multă precauţie” faţă de măsurile de relaxare.

„Această relaxare trebuie privită cu mai multă precauție (…) Aș fi vrut ca cei care contestă astăzi (pandemia – n.red.) să conteste și acum o lună. Dacă ne gândim ce era acum o lună, în care nu vedeam pe nimeni, în care eram foarte puțini pe baricade și un corp medical lipsit de resurse încerca să stăpânească o pandemie, aș fi vrut ca acei domni care au ieșit azi public sau care modifică niște legi să fi vorbit și atunci”, a declarat Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Ordonanţa militară 12, prezentată de Marcel Vela. „Carantina a fost ridicată în Suceava şi în opt comune limitrofe”

Camera Deputaţilor a aprobat miecuri legea care prevede măsurile dispuse în perioada stării de alertă. Conform actului normativ, în perioada stării de alertă, autoritățile pot impune carantina și izolarea, pot restrânge sau interzice circulația persoanelor și a vehiculelor și pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

Terasele şi anumite centre comerciale pot fi deschise. Legea care reglementează starea de alertă, modificată din nou

De asemenea, legea prevede că pot fi deschise mall-urile mici și terasele. Cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție în spațiile publice închise, magazine și în transportul public în comun, iar sancțiunile ajung de la 500 de lei la 2.500 de lei.

Legea va intra în vigoare abia la începutul săptămânii viitoare.


loading...