Nicolae Ciucă: E greu de înțeles cum grânarul Europei are deficit de balanță comercială pe alimente

Premierul României, Nicolae Ciucă, spune că îi e greu să înțeleagă cum România, care era considerată cândva "grânarul Europei", a ajuns acum să importe mai multe alimente decât exportă, adăugând că "s-a pierdut interesul" pentru dezvoltarea industriei alimentare.

24 mart. 2023, 09:42
Nicolae Ciucă: E greu de înțeles cum grânarul Europei are deficit de balanță comercială pe alimente

Nicolae Ciucă a făcut aceste observații în cadrul unui eveniment care a marcat 30 de ani de activitate a Camerei de Comerţ Americană din România (AmCham), invitând cu această ocazie oamenii de afaceri din Statele Unite să investească în agricultura românească.

Citește și Nicolae Ciucă: „Pensiile militare nu sunt pensii speciale, sunt ocupaţionale, aşa este în toate ţările UE şi NATO”

„Nouă ne este foarte greu să înţelegem cum această ţară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie coşul de pâine al Europei, are deficit de balanţă comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile. (…) Acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare şi cred că aici investitorii din AmCham trebuie să vină şi să investească în industria alimentară”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul spune că există potențial pentru investiții în România, dar și în Republica Moldova, o ocazie pentru  ca această țară să beneficieze de ajutor.

Citește și Noi detalii despre rocada PNL – PSD. Nicolae Ciucă: Nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat preşedintelui României

Ciucă mai spune că, pe lângă ajutorul investitorilor, agricultorii vor putea miza pe programe guvernamentale „foarte bine ţintite pentru susţinerea fermierilor români şi pentru dezvoltarea industriei alimentare”.