Nicolae Ciucă, încrezător după încheierea negocierilor de duminică cu PSD. „Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere unică de premier”

După mai mult de două ore de negocieri, premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat că au fost finalizate toate activităţile ce au legătură cu formarea coaliţiei de guvernare.

21 nov. 2021, 14:53
Nicolae Ciucă, încrezător după încheierea negocierilor de duminică cu PSD. „Suntem în măsură să mergem luni cu o propunere unică de premier”

Nicolae Ciucă a precizat că PNL, PSD şi UDMR sunt în măsură să meaargă luni, la consultările de la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis, cu o propunere unică de premier.

„Am finalizat toate activităţile care vizau formarea Guvernului, suntem în măsură să mergem luni cu o propunere de premier. Am convenit să avem o propunere unică de premier.

În momentul de faţă am lucrat toate cele două variante, atât cu o formulă de premier PSD, cât şi cu premier PNL. Urmează ca până mâine dimineaţă convenim şi formula unică de premier”, a anunţat Nicolae Ciucă, conform News.ro.

Ministrul interimar al Apărării a dat de înţeles că există două liste de ministere în funcţie de premier, care vor fi anunţate luni, în momentul în care va exista decizia pentru funcţia de premier.

Potrivit sursei citate, Transporturile, Finanţele şi Secretariatul General rămân la partidul care nu are premier, dar există în discuţie şi varianta ca titularii acestora să se schimbe odată cu schimbarea premierului.

Citeşte şi: Cum vor fi împărţite ministerele dacă PNL dă premierul: PSD ia Finanţele, Economia, Transporturile și Secretarul general al Guvernului

La rândul său, Marcel Ciolacu a anunţat că a fost finalizată toată structura Guvernului, iar mâine urmează ca variantele de premier să fie prezentate în forurile de conducere ale PSD şi PNL. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu a clarificat dacă social-democraţii s-au înţeles cu liberalii privind cine va da primul premierul.

„Nici PSD-ul nu supune varianta cu domnul Ciucă. Vedem. Prezentăm cele două variante partidelor. Dânsul în PNL, eu în PSD. Nici PSD-ul nu supune varianta cu domnul Ciucă. Vedem. Prezentăm cele două variante partidelor. Dânsul în PNL, eu în PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a refuzat să spună dacă exclude posibilitatea ca PNL să vină cu o altă variantă de premier.

„Vă spun ce face PSD. PSD merge cu cele două variante şi vom vedea luni cu variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei.

Închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni. Joi România va avea un Guvern”, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu promite că premierul va fi decis la Cotroceni. „Joi România va avea un Guvern. Dacă nu iese varianta PSD, înseamnă că nu avem o variantă convenită!”