Nicușor Dan, dat în judecată pentru a treia oară de Gabriela Szabo. Despăgubiri de 500.000 lei!

Gabriela Szabo l-a dat în judecată pe Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, după ce a fost concediată de la CSM Bucureşti, imediat după ce instanţa a repus-o în drepturi, după ce, iniţial, a fost detaşată la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură "Ioan I. Dalles".

05 ian. 2023, 17:19
Nicușor Dan, dat în judecată pentru a treia oară de Gabriela Szabo. Despăgubiri de 500.000 lei!
Nicușor Dan, dat în judecată pentru a treia oară de Gabriela Szabo. Despăgubiri de 500.000 lei!

Nicușor Dan, dat în judecată pentru a treia oară de Gabriela Szabo. Fosta sportivă a deschis, pe 22 decembrie, o acțiune la Tribunalul București prin care contestă decizia de concediere semnată de primarul general al Capitalei cu două săptămâni înainte. Sportiva a mai chemat în instanță și CSM București, scrie Fanatik.

Citeşte şi: SONDAJ CURS: Nicuşor Dan mai este susţinut de doar 26% dintre bucureşteni. Care sunt cele mai mari probleme ale Capitalei

În iunie 2022, fosta mare campioană a fost transferată la Centrul Metropolitan de Educație și Cultură „Ioan I. Dalles”, după ce Nicușor Dan o acuzase de management defectuos. În noiembrie 2022, Tribunalul București a declarat ilegală dispoziția de detașare și a decis ca primarul general să-i plătească daune morale de 10.000 de lei. În plus, judecătorii au decis ca Gabriela Szabo să fie reîncadrată în funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal București, dar hotărârea nu este definitivă. Pe 5 decembrie, Gabriela Szabo s-a prezentat la birou, dar a fost chemată în fața Comisiei de Disciplină din cadrul PMB, fiind acuzată, conform unui raport al Corpului de Control, că ar fi acordat fără drept prime de peste un milion de lei propriilor angajați și că s-ar afla şi într-un posibil conflict de interese. Pe baza acestor documente, Gabriela Szabo a fost înștiințată că va fi concediată și că îi va fi desfăcut contractul de muncă.

Citeşte şi: PNL îi retrage sprijinul lui Nicuşor Dan. Probleme şi pentru Ciprian Ciucu, considerat urmaşul lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei

În plus, într-un alt proces, deschis în civil, Gabriela Szabo îi cere lui Nicușor Dan despăgubiri de 500.000 de lei, pe motiv că postarea din iunie i-a afectat cariera și viața personală. După ce şi-a reprimit funcţia, fosta sportivă a redus pretenţiile la 199.000 de lei.

La rândul lui, Nicușor Dan a anunțat, tot printr-o postare pe o platformă socială, că va sesiza DNA pe motiv că Gabriela Szabo ar fi încasat ilegal prime de aproape 200.000 de lei, potrivit concluziilor raportului Corpului de Control.