Nicuşor Dan, reacţie uluitoare după demisia lui Vasile Petrariu. „Gabriela Firea și PSD București au lăsat 2 milioane de bucureșteni fără transport”

Primarul general Nicuşor Dan a catalogat demisia lui Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului București drept "o o încercare de a acoperi urmele și implicarea șefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB". Mai mult, edilul Capitalei a lansat noi acuzaţii: "N-am auzit nicio scuză și nicio părere de rău de la fostul primar Firea sau de la subordonații ei pentru acest grav deserviciu făcut bucureștenilor".

26 ian. 2022, 13:25
Nicuşor Dan, reacţie uluitoare după demisia lui Vasile Petrariu. „Gabriela Firea și PSD București au lăsat 2 milioane de bucureșteni fără transport”

Nicuşor Dan continuă răfuiala politică cu Gabriela Firea şi PSD pe care-i acuză că ar fi fost implicaţi în „greva ilegală de la STB”.

Citeşte şi: Cum îşi explică gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion. Tânărul a fost bătut de susţinătorii AUR: „Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga

Într-un mesaj publicat pe Facebook, primarul general susţine că aceste „complicităţi politice” ce au legătură cu greva trebuie „expuse public”.

„Demisia de aseară a sindicalistului Vasile Petrariu din Consiliul General al Municipiului București (și probabil și din PSD) e o încercare de a acoperi urmele și implicarea șefei lui, Gabriela Firea, în greva ilegală de la STB.

Să nu uităm: timp de cinci zile, Gabriela Firea și PSD București au lăsat 2 milioane de bucureșteni fără transport public de suprafață (și ar fi vrut să-i lase și fără transportul din subteran, așa cum a spus Petrariu duminică).
Complicitățile politice din această grevă trebuie expuse public. Cred că e în Firea lucrurilor ca ancheta penală să fie extinsă împotriva celor care l-au girat și încurajat pe Petrariu.

P.S. N-am auzit nicio scuză și nicio părere de rău de la fostul primar Firea sau de la subordonații ei pentru acest grav deserviciu făcut bucureștenilor. Văd o lipsă totală de empatie din partea cuiva care de ani de zile vrea să ne convingă ce mult îi pasă de oameni”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

Reacţia primarului general vine în contextul în care Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, și-a dat demisia din PSD și din funcția de consilier general al Primăriei Capitalei.

Liderul sindicalistilor din STB şi-a motivat decizia susținând că acest protest este unul inițiat de oameni care se tem că își vor pierde locurile de muncă, nu unul politic, așa cum a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Potrivit lui Vasile Petrariu, Nicușor Dan nu a oferit absolut nicio soluție pentru rezolvarea problemelor legitime ale angajaților Societății de Transport București (STB SA), acesta inducând ideea unui protest cu conotații politice mascându-și astfel incompetenta în a gestiona criza din transportul bucureștean.

Citeşte şi: Vasile Petrariu, liderul de sindicat al STB, a DEMISIONAT din PSD și CGMB: „Nu, domnule Nicușor Dan, angajații STB nu au ieșit în stradă pentru că le-am spus eu”