Noi acuzații grave după tragedia de la 2 Mai. Liderii Europol susțin că aparatele Drugtest, achiziționate de Poliție din China, nu funcționează

Sindicatul Eurpol lansează acuzații grave, după tragedia de la 2 Mai, care a scos la suprafață mai multe probleme din Poliția Română.

26 aug. 2023, 08:56
Noi acuzații grave după tragedia de la 2 Mai. Liderii Europol susțin că aparatele Drugtest, achiziționate de Poliție din China, nu funcționează
Sindicatul Europol lansează acuzații grave

Liderii Europol fac dezvăluiri șocante cu privire la apratele Drugtest folosite de agenții de poliție. Aceștia susțin că fenomenul consumului de droguri în România este complet scăpat de sub control, dar autoritățile ar prefera să ascundă acest lucru.

Sindicaliștii susțin că peste un sfert din aparatele Drugtest, achiziționate de Poliția Română din China, ar da rezultate false. Din această cauză, agenții nu ar mai dori să le folosească pentru a-i testa pe șoferi, pentru că primesc reclamații de la conducătorii auto.

Citește și: VIDEO: Accidentul din 2 Mai, înregistrat cu camera video descoperită în borseta puștiului decedat: „E jumătate de om!”. Reacția familiei victimei

Direcția Rutieră ar fi trmis un mesaj agenților din teren, după ce au fost mai multe rezultate fals pozitive în urma testării cu aceste aparate. Potrivit liderilor sindicatului Europol, cele mai multe cazuri ar fi apărut în Maramureș.

„Pentru reducerea riscului apariţiei unor rezultate neconcordante între testele preliminare efectuate cu aparatele Aquila Scan şi analiza probelor biologice, vom suspenda utilizarea acestor aparate până la stabilirea cauzelor care conduc la astfel de situaţii”, este mesajul primit de agenți.

Poliția Română susține că această nptă internă nu ar fi fost trimisă.totodată, se menționează că au fost cumpărate 54 de aparate prin licitație, din China, iar acestea nu ar fi dat rezultate eronate în alte județe, potrivit Știrile Pro TV.

Citește și: VIDEO S-a aflat cine este prietena șoferului din 2 Mai. Tatăl este un fost mare arbitru, iar mama sa este consilier în primăria lui Clotilde

„A fost o incidenţă de 30% dintre aceste rezultate, ca fiind fals pozitive. Aşadar, au fost şoferi care au ieşit pozitivi la testarea cu aceste aparate, iar la recoltarea probelor biologice rezultatul a fost 0.

Neoficial, colegii nu îşi mai asuma responsabilitatea să le folosească, în condiţiile în care în capul lor se sparg toate reclamaţiile şi consecinţele juridice”, a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului Europol.

Cele mai multe dintre aparatele Drugtest ar fi fost date la Constanța, dar înainte de accidentul de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, un șofer aflat sub influența substanțelor interzise, agenții nu au găsit niciunul disponibil.