Noi manevre militare ruse pe coasta Pacificului şi în zona Oceanului Arctic

Armata rusă a început vineri pe coasta Pacificului cele mai ample manevre de apărare antiaeriană pe care le-a desfășurat vreodată în această regiune, după ce în noaptea precedentă un batalion de 350 de parașutiști ruși au efectuat pentru prima dată în istorie un desant în zona Oceanului Arctic în cadrul unor aplicații separate, relatează agențiile EFE și RIA Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
14 mart. 2014, 15:22
Noi manevre militare ruse pe coasta Pacificului şi în zona Oceanului Arctic

Potrivit unui oficial militar rus, la manevrele din zona Pacificului participă circa o mie de soldați și se simulează trageri asupra unor obiective aeriene.

Cât despre aplicațiile din zona Oceanului Arctic, comandantul trupelor aeropurtate ruse, generalul Vladimir Shamanov, a declarat că exercițiul a constat în ocuparea unui aerodrom în urma unei acțiuni simulate de luptă. În plus, aplicația s-a desfășurat în condiții meteo foarte dure, cu rafale puternice de vânt. ‘Noi suntem singurii din lume care am reușit să realizăm salturi cu parașuta în condiții atât de dure’, spune generalul rus, precizând că este prima simulare de acest fel în zona arctică.

Anterior, alți 1.500 de parașutiști militari ruși și alte unități de luptă au simulat un desant în provincia Rostov, în sudul Rusiei, un alt exercițiu de acest fel fiind programat pentru vineri în regiunea Iaroslavl, în centrul țării.

Ministerul rus al Apărării a anunțat marți că până vineri se desfășoară celui mai amplu exercițiu de desant aerian efectuat de Rusia în ultimii 20 de ani, pentru care au fost mobilizați aproximativ 3.500 de parașutiști din trupele aeropurtate în mai multe regiuni ale țării.

Rusia și-a intensificat în ultimele săptămâni manevrele militare, în special în apropierea frontierei cu Ucraina. Aceste demonstrații de forță ale Moscovei au loc în contextul escaladării tensiunilor din peninsula Crimeea, ocupată practic de soldații ruși, unde se va desfășura duminică un referendum prin care autoritățile pro-ruse de aici încearcă să consfințească separarea acesteia de Ucraina și alipirea la Rusia.