Nota de plată care a făcut înconjurul internetului. O femeie a plătit 8 euro pentru deschiderea sticlei de vin

O clientă a unei vinoteci a fost de-a dreptul șocată când a primit nota de plată. Femeia a trebuit să plătească 8 euro pentru deschiderea sticlei de vin.

12 nov. 2023, 19:01
Nota de plată care a făcut înconjurul internetului. O femeie a plătit 8 euro pentru deschiderea sticlei de vin
Nota de plată primită de o clientă pentru desfacerea sticlei de vin

Clientei vinotecii din Palermo, Italia, nu i-a venit să creadă când a văzut ce scrie pe nota de plată. Pentru trei sandvișuri și un vin, femeia a avut de plătit 48,90 de euro, din care 8 euro pentru desfacerea sticlei. Aceasta a postat pe Facebook chitanța, criticând suma percepută pentru destuparea sticlei.

„Trei sandvișuri și un vin – 40,90 euro și până aici nu mă pot plânge”. Dar cei 8 euro în plus pentru destuparea sticlei nu au fost tocmai pe placul ei, la sfârșitul mesei primind o notă de plată finală de 48,90 euro: „Ceea ce m-a lăsat fără cuvinte au fost cei 8 euro pentru scoaterea dopului”.

Citește și: Gestul șocant al unui bărbat din Spania pentru a nu plăti nota de plată în restaurantele de lux. Cum a fost deconspirat de angajații unui local

Clienta a adăugat că ospătărița avea mâna umflată și nu a putut deschide de una singură sticla, așa că a fost ajutată de un manager, care, după ce a scos dopul, a lăsat sticla pe tejghea, fără să și servească vinul. Postarea femeii a devenit imediat virală.

Unele persoane s-au întrebat dacă sticla a fost desfăcută cu o sabie, având în vedere prețul uriaș, iar alții le sugerează clienților să își ia cu ei un tirbușon de acasă.

„Vor ajunge să ne taxeze parmezanul pus pe paste cu sos de roșii”, a comentat un locuitor din Palermo.

Citește și: O chelneriță a luat nota de plată sperând că va primi bacșiș, dar s-a ales doar cu un mesaj care a lăsat-o fără cuvinte

Proprietarul vinotecii, Giuseppe Prezzemolo, a dorit să pună capăt controversei, spunând că suma este una justificată, deoarece include costul serviciului de servire la masă.

„Prețurile vinurilor sunt afișate pe rafturi, dar e evident că, dacă clientul, în loc să ia sticla acasă, o servește la masă, adăugăm o suprataxă fixă de 8 euro, ceea ce este totuși mult mai puțin decât cât ar costa același vin la restaurant. Scoaterea dopului înseamnă servirea la masă”, a spus acesta.