Noua Dacia Sandero Stepway scoasă la teste pe şosea FOTO şi VIDEO

Dacia se pregătește în acest an intens pentru lansarea unei noi generații a celui mai vândut model al său la nivel global, Sandero. De fapt, nu este doar un model, ci trei: Logan, Sandero și Sandero Stepway, se arată într-un material al Profit.ro.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 07:01

Acesta din urmă este vedeta piețelor vestice din ultimul an, iar o nouă generație, transformată și mai mult într-un SUV veritabil, similar cu Renault Captur sau Peugeot 2008, o va face și mai atractivă pentru clienți, la un preț accesibil, așa cum ne-a obișnuit Dacia.

Înainte de lansarea oficială, care ar trebui să aibă loc în această toamnă, producătorul de la Mioveni face ultimele teste de șosea cu noul model, astfel încât toate sistemele să fie ajustate perfect. Până la intrarea în fabricație, mașina parcurge zeci de mii de ore de teste, pe șosele din întreaga lume, care reproduc aproape toate condițiile pe care mașina ar putea să le întâlnească în decursul vieții sale.

Pentru Dacia, România este și un teritoriu excelent pentru astfel de teste. Zona montană este una cu o mulțime de provocări, iar traficul este destul de redus pentru a permite inginerilor să ruleze fără să fie deranjați de paparazzi. Profit.ro a reușit însă să surprindă în teste noul Sandero Stepway, în zona Sibiului, un model care se află, cel mai probabil, la unul dintre producătorii de componente electronice din Sibiu, care fac ultimele setări.

Din punct de vedere tehnic, sursa citată scrie că Dacia Sandero 3 a fost dezvoltată pe platforma CMF-B a Renault – Nissan, însă nu sunt cunoscute detalii privind motoarele. Teoretic, nu avem de ce să așteptăm surprize, deoarece Dacia Sandero va trebui să folosească motoarele actuale din gama Dacia, iar în viitorul ceva mai îndepărtat ar putea beneficia și de o motorizare hibridă, similară cu cea de pe Renault Clio.

Citeşte şi: Patronii de magazine se află în război cu patronii de mall-uri: Zero chirie pentru perioada suspendării activităţii magazinelor

Foto: Profit.ro