Noua Zeelandă învinge lupta cu coronavirusul! Doar un deces a fost înregistrat în toată ţara, iar persoanele vindecate sunt în creştere

Noua Zeelandă, o țara de aproape 4,8 milioane de oameni a reușit să țină sub control noul coronavirus și pare să aibă o șansă reală de câștiga această luptă pe viață și pe moarte cu virusul ucigaş. 

RomaniaTV.net
09 apr. 2020, 08:36
Noua Zeelandă învinge lupta cu coronavirusul! Doar un deces a fost înregistrat în toată ţara, iar persoanele vindecate sunt în creştere

De la începutul pandemiei de coronavirus, Noua Zeelandă a identificat peste 1.200 de cazuri de Covid-19, însă a înregistrat doar un singur deces, potrivit dailymail.ro. 

Începând cu 7 aprilie, potrivit Ministerului Sănătății din Noua Zeelandă, țara a înregistrat 1.160 de cazuri confirmate și suspectate în țară, însă doar un singur deces. 65 de persoane s-au recuperat în ultimele 24 de ore, mai mult decât s-a descoperit că au fost infectate, 54, ceea ce transmite, că focarul local de infecție este în scădere. 

Citeşte şi: Coronavirus în China. Wuhan sărbătoreşte ieşirea din carantină cu un spectacol de lumini

Până în acest moment, doar o singură persoană a decedat din cauza coronavirusului, pe 7 aprilie. 

La începutul lunii martie, Noua Zeelandă a început să instruiască toate persoanele venite din străinătate, deoarece, în perioade absolut normale, țara primește până la 4 milioane de turiști pe an. I-au sfătuit să se auto-izoleze timp de 14 zile, apoi, pe 19 martie, Noua Zeelandă, dependentă de turism, în ultimă instanță, și-a închis granițele, o mișcare eficientă și bine plasată temporal, înainte ca răspândirea virusului să devină comunitară.

Citeşte şi: Primul deces al unui pacient confirmat cu COVID-19 din Braşov. Este vorba de un bărbat de 81 de ani

De asemenea, prim-minstrul Jacinda Ardern a transmis tuturor locuitorilor un mesaj puternic de „distanțare socială” începând de la începutul crizei, fixând măsuri restrictive clare începând cu data de 23 martie.

Au fost închise școlile și serviciile neesențiale, nu s-au mai putut desfășura activități în aer liber, cetățenii, inclusiv imigranții, au primit sume de bani care să îi ajute să treacă peste perioada crizei.