Nu a mai băut apă de un an de zile pe motiv că o balona. Cum a reuşit să supravieţuiască tânăra după decizia radicală

O tânără de 35 de ani a luat decizia, în urmă cu un an de zile, să renunţe de tot la a mai bea apă pe motiv că o balona şi nu se simţea bine.

29 dec. 2021, 09:55
Nu a mai băut apă de un an de zile pe motiv că o balona. Cum a reuşit să supravieţuiască tânăra după decizia radicală

Sophie Patrik e specialistă în nutriţie şi antrenoare de yoga, locuieşte în Bali şi e adepta dietei „dry fasting”. Se hidratează doar cu fructe, legume sau alte alimente care au apă în compoziţia lor.

Sophie a mărturisit că de când şi-a schimbat modul de viaţă nu mai are dureri articulare, nu mai are pungi sub ochi, iar pielea ei a început să capete strălucire şi mai multă energie.

„M-am confruntat mult timp cu o inflamare la nivelul feței și a articulațiilor. Arătam de parcă sufeream de o boală. Medicii îmi spuneau că nu este nimic în neregulă cu mine și că pot scăpa de pungile de sub ochi cu ajutorul chirurgiei plastice”, a explicat ea pentru presa internaţională.

Prima dată a auzit de această dietă la un prieten şi a apelat la ea pentru a scăpa de balonare. „Am auzit de dieta aceasta de la un amic, am decis să o încerc și am observat imediat rezultatele. Apa de la robinet și apa îmbuteliată îmi suprasolicită rinichi și mă balonează. Nu am nevoie de ea pentru a mă hidrata.”

Citeşte şi Ce alimente să consumăm de Anul Nou ca să ne întărim sistemul imunitar. De ce să ne ferim

Nu de la început i-a fost bine lui Sophie. Tânăra a mărturisit că i-a fost extrem de greu iniţial să nu bea apă în fiecare zi. „E cea mai bună terapie. În loc să mânânci şi să bei, ai timp să te concentrezi pe alte lucruri. Mă simt mai bine ca oricând, foarte energică”.

Dieta dry fasting nu permite consumul de alimente lichide. Specialiştii în sănătate spun că renunţarea completă la apă poate să fie foarte periculoasă pentru sănătate şi se poate ajunge la probleme serioase de sănătate. Apar deshidratarea, scăderea tensiunii arteriale, afecțiuni renale și urinare, deficiențe nutritive sau chiar stările de leșin.

Citeşte şi Leguma – minune din sezonul rece. Ce spune Mihaela Bilic: „A fost condamnată pe nedrept!”


loading...
Partenerii noștri