Nu te înţelegi cu mama soacră? Sfaturi cum să procedezi

Fiecare ţară are propriile poveşti în legătură cu mama soacră. La noi e Soacra cu trei nurori a lui Ion Creangă, însă mai există şi alte câteva zeci de mii de glume şi povestioare care au ca subiect central mama soacră. Şi, în cele mai multe dintre ele, mama soacră este personajul negativ.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 08:21
Nu te înţelegi cu mama soacră? Sfaturi cum să procedezi

Nici în realitate lucrurile nu diferă foarte mult, iar excepţiile doar întăresc regulile de bază. În cazul în care vrei să schimbi regulile pentru a te înţelege cu mama soacră, iată 7 sfaturi care te vor ajuta să-ţi atingi obiectivul:

Vorbeşte cu partenerul despre mama soacră pe un ton calm

Dacă partenerul nu are nici o idee în legătură cu sentimentele tale în ceea ce o priveşte pe mama soacră, te poţi trezi în situaţii jenante. De aceea, este bine să-i spui soţului/ soţiei pe un ton blând ce simţi.

Limitează-te la fapte şi nu aduce în discuţie opiniile persoanale. Spre exemplu, dacă mama soacră găteşte carne chiar dacă ştie foarte bine că tu eşti vegetarian/ă, spune lucrurilor pe nume. Nu începe discuţia cu: „Pur şi simplu vrea să mă otrăvească”. Explică-i foarte clar partenerului faptele, însă fără să fii nepoliticos/ă sau să încerci să jigneşti.

Când aduci în discuţie subiectul acesta delicat, mama soacră, încearcă, pe cât posibil, să nu ţipi şi să nu-i spui pe nume.

Nu-ţi critica mama soacră niciodată

În viaţă primeşti mereu ceea ce tu oferi, iar dacă conversaţiile pe care le ai cu rude sau prieteni apropiaţi despre mama soacră sunt pline de critici la adresa ei, mai devreme sau mai târziu toate acestea se vor întoarce împotriva ta.

Citeşte continuarea, pe Sfatulparintilor.ro