Numărul de coroane care pot fi depuse la mormânt, limitat la opt. Rudele mortului, puse la plată dacă se depăşeşte acest număr

Administraţia cimitirelor din Târgu Mureş a luat o decizie controversată, care împarte comunitatea în două. Mai exact, pe morminte nu va mai fi permisă amplasarea a mai mult de opt coroane. Dacă această măsură nu se respectă, rudele decedatului vor trebui să plătească transportul coroanelor în plus la groapa de gunoi.

10 iun. 2022, 11:12
Numărul de coroane care pot fi depuse la mormânt, limitat la opt. Rudele mortului, puse la plată dacă se depăşeşte acest număr

Decizia administraţiei cimitirelor din Târgu Mureş împarte cetăţenii în două: pe de o parte, sunt cei care susţin că banii daţi pe coroane le-ar prinde mai bine rudelor îndoliate. Pe de alta, unii cetăţeni nu văd cu ochi buni această constrângere. Trebuie ştiut, însă, că în cazul nerespectării acestei prevederi, rudele mortului sunt bune de plată. Mai exact, acestea vor trebui să suporte transportul jerbelor la groapa de gunoi.

Numărul de coroane ce pot fi depuse la mormânt, limitat la opt

Decizia Administrației parohiilor a fost luată după modelul occidental, unde doar familia celui decedat aduce coroane de flori. Restul participanţilor la înmormântare pot veni cel mult cu flori.

Mi-e milă, că venim de doi ani în fiecare zi la cimitir și vedem cum se aruncă coroanele , dar nu se reciclează. Ăla e cel mai mare bai. Dacă s-ar recicla să recupereze măcar alunul din care e făcută rama… Se aruncă la gunoi. Ar fi bine pentru mormanul de coroane care după câteva zile se veștejesc, nu știu dacă semnifică dragostea față de cel mort acel morman mare de coroane”, spune un localnic pentru Pro TV.

Citeste si Tinerii care vor să se căsătorească vor putea face nuntă în post, cu dispensă de la Mitropolie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească viitorii miri

Firmele ce oferă servicii funerare şi florăresele, principalii păgubiţi

Printre cei nemulţumiţi de această măsură se-numără florăresele şi prestatorii de servicii funerare, care se alege cu o pagubă uriaşă.

De la 10 coroane la 50, depinde sunt cazuri unde sunt și 60 de coroane. Depinde câte cunoștințe avea omul, cât de cunoscut. Oamenii, de obicei, le duc coroane sau flori mai puțin. Oamenii sunt obișnuiți cu coroanele și cu ultimul omagiu”, spune reprezentantul unei forme de servicii funerare, pentru sursa citată.

Hotărârea va fi aplicată înceoând din luna iulie în cimitirele ce aparțin confesiunilor maghiare.

Citeste si O reţetă cu scris indescifrabil eliberată de un medic român face înconjurul internetului. Nici măcar colegii lui n-au reuşit să dezlege misterul tratamentului de pe prescripţie