Nutriţionist Mihaela Bilic: „Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi”

Consumul de cafea nu este indicat, se spune adesea. Iată însă că nutriţionistul Mihaela Bilic desfiinţează acest mit. Ea susţine că această licoare nu are efecte negative şi, mai mult, este un stimulent ideal pentru arderea grăsimilor, informează adevărul.ro.

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 21:03
Nutriţionist Mihaela Bilic: „Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi”

Cafeaua are efecte benefice pentru organism, crede nutriţionistul Mihaela Bilic. ”Pentru că a fost Ziua Internaţională a Cafelei, merită să o laud şi eu- fie şi numai pentru ajutorul şi sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe”, spune Mihaela Bilic, conform sursei citate. 

„Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”, explică specialistul.

Dacă este consumată cu 20-30 de minute înainte de efortul fizic, creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. 

Iată şi un secret: cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3 ore.

Citeşte şi: Nutriţionistul Mihaela Bilic, despre mezeluri. Care sunt cele care ne fac rău, cum le recunoaştem şi câte ar trebui să mâncăm