O actriţă dragă românilor s-a stins din viaţă

Irm Hermann a interpretat roluri principale în multe dintre filmele regizate de Fassbinder, inclusiv în "Love Is Colder Than Death" (1969) şi "Berlin Alexanderplatz" (1980).

RomaniaTV.net
29 mai 2020, 05:10
O actriţă dragă românilor s-a stins din viaţă

Actriţa Irm Hermann, a cărei colaborare cu renumitul regizorul Rainer Werner Fassbinder a ajutat-o să devină celebră într-o perioadă culminantă a cinematografiei germane postbelice, a murit marţi la vârsta de 77 de ani, informează DPA. 

Agentul ei, Antje Schlarg, a confirmat decesul artistei, citând o informaţie transmisă de familia acesteia, potrivit agerpres.ro. Născută la Munchen în 1942, Irmgard Hermann a lucrat mai întâi în oraşul ei natal ca secretară, înainte ca prima sa întâlnire cu Rainer Werner Fassbinder, în 1966, să îi schimbe complet viaţa. A interpretat rolul principal în „The City Tramp” („Der Stadtstreicher”), un scurtmetraj regizat de acest regizor în acelaşi an.

 

Ulterior, Irm Hermann a devenit o prietenă apropiată şi confidentă a lui Fassbinder, considerat unul dintre fondatorii curentului modern din cinematografia germană postbelică. Celebrul regizor a murit la Munchen în 1982.

Irm Hermann a interpretat roluri principale în multe dintre filmele regizate de Fassbinder, inclusiv în „Love Is Colder Than Death” (1969) şi „Berlin Alexanderplatz” (1980).

Actriţa a colaborat, de asemenea, cu regizorul Werner Herzog, interpretând rolul principal în filmul său „Woyzcek” din 1979, bazat pe piesa de teatru omonimă scrisă de Georg Buchner.

După ce s-a mutat la Berlin în 1975, Irm Hermann şi-a construit şi o carieră prestigioasă şi prolifică în teatru, fiind distribuită în spectacole jucate pe scenele unora dintre cele mai faimoase companii teatrale din capitala Germaniei.

Actriţa germană a fost căsătorită cu Dietmar Roberg, un autor de cărţi pentru copii, cu care a avut doi fii.