O asistentă de 21 de ani se teme că ar putea muri de coronavirus: „Mi-am scris testamentul zilele trecute”

O tânără asistentă din prima linie Covid-19 a povestit cum și-a scris testamentul pentru că se teme că ar putea muri din cauza coronavirusului.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 12:09
O asistentă de 21 de ani se teme că ar putea muri de coronavirus: „Mi-am scris testamentul zilele trecute”

Kate O’Flaherty, din Dublin, Irlanda, i-a spus iubitului ei unde să o găsească dacă se va îmbolnăvi, asta după ce s-a întors acasă de la spitalul unde a văzut sute de bolnavi. 

Tânărul în vârstă de 21 de ani a mărturisit că şi-a făcut testamentul şi că se aşteaptă la oric de acum. 

„Mi-am scris testamentul zilele trecute. Am Am dat buzna în camera iubitului meu și i-am spus unde mă va găsi dacă mi se întâmplă ceva pe prima linie. Eu am 21 de ani.”, a declarat Kate. 

Kate a considerat că este „ridicol modul în care asistenții medicali sunt așteptați să-și sacrifice viața pentru un bine mai mare” și pentru „aproape de salariul minim”.

Citeşte şi: Mama unui bebeluşul infectat cu coronavirus în Timişoara, mărturii halucinante. A aflat de la televizor că pruncul ei are COVID-19

„Este un moment îngrozitor pentru noi toți, unde chiar și cei mai experimentați dintre noi învață ceva nou. De această dată anul trecut, asistentele au fost în grevă fără niciun rost. În acest an, suntem considerați eroi „, a completat aceasta. 

„Nu vrem să ne numiți eroii voştri. Nu vrem să apelați la noi în fața ușii. Vrem să vă luptați cu noi, pentru a vă asigura că asistenții medicali, asistenții studenți, îngrijitorii și orice altcineva dintr-o profesie de asistent medical primește tratamentul și plata pe care o merită. Avem nevoie de toată lumea să se alăture, avem nevoie de toată lumea pentru a lupta pentru asistenta în viața lor.”, a declarat supărata Kate.