O avocată cunoscută din Prahova a decedat la spital pentru că a aşteptat prea mult rezultatele testului COVID-19

Iulia Steriu, o avocată cunoscută din Prahova a murit ieri la Spitalul Județean de Urgență, după ce a fost transferată de la Spitalul Orășenesc Sinaia. La Sinaia a fost ținută în izolator în așteptarea rezultatului testului COVID-19, care a ieșit negativ. 

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 14:16
O avocată cunoscută din Prahova a decedat la spital pentru că a aşteptat prea mult rezultatele testului COVID-19

Iulia Steriu a murit pe un pat din Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, după ce a fost diagnosticată cu meningoencefalită. Până să fie transferată la județean, Iulia Steriu a fost pacienta spitalului din Sinaia, timp de trei zile.

Pe 3 aprilie, avocata s-a prezentat la Sinaia cu dureri de cap, febră și insuficientă respiratorie. Având în vedere aceste simptome, pacienta a devenit suspect covid și a fost introdusă la izolator. Testul a ieșit negativ și abia atunci a fost transferată la spitalul județean, unde a decedat ieri.

Citeşte şi: Un primar din Giurgiu s-a îmbrăţişat cu zeci de bătrâni, în plină pandemie de coronavirus. Regulile de distanţare socială, ignorate

„Pacienta a prezentat simptomele unui suspect de covid, motiv pentru care a fost introdusă în izolator și i s-au luat probe pentru testare. Până când au venit rezultatele, pacienta a beneficiat de tratament medical, respectându-se protocolul impus la nivel național. Punem la dispoziție organelor de anchetă toate documentele, nu avem nimic de ascuns”, a declarat managerul spitalului din Sinaia, Mariana Miu pentru observatorulph.ro.

Bogdan Nica, Directorul DSP Prahova a declarat că „Sunt la curent cu acest caz și aștept raportul care va spune exact traseul pacientului decedat la SJU Ploiești. Cauza decesului este o meningoencefalită herpetică, afecțiune foarte gravă care are o rată de deces de aproximativ 95%. Testul Covid 19 este negativ. Pacientul a fost internat inițial la Sinaia, iar dacă nu s-au respectat procedurile, atunci ancheta va fi una de natură penală, pentru moarte suspectă. Voi comunica rezultatul raportului la finalizarea anchetei”, potrivit informaţiior oferite de observatorulph.ro.