O companie aeriană va impune o suprataxă lunară angajaților nevaccinați anti-Covid

Compania aeriană Delta Air Lines va impune o suprataxă lunară de 200 de dolari angajaților care nu au fost vaccinați împotriva COVID-19.

26 aug. 2021, 11:40
O companie aeriană va impune o suprataxă lunară angajaților nevaccinați  anti-Covid

După aprobarea completă a vaccinului Pfizer COVID-19 venită din partea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente, în această săptămână, compania aeriană din Atlanta adoptă acum o abordare mai dură a vaccinărilor în rândul angajaților săi.

Astfel, compania impune politici extrem de stricte personalului care refuză vaccinarea. Directorul executiv Ed Bastian a anunțat miercuri o taxă suplimentară de asigurare, împreună cu o serie de alte modificări ale poliței pentru cei nevaccinați.

„Starea medie a spitalului pentru COVID-19 a costat Delta 40.000 de dolari pe persoană”, a scris Ed Bastian. „Această suprataxă va fi necesară pentru a aborda riscul financiar pe care decizia de a nu-l vaccina îl creează pentru compania noastră”, a spus directorul executiv al Delta Air Lines.

Taxa suplimentară, care începe în noiembrie, echivalează cu o reducere anuală de 2.400 USD.

De asemenea, compania aeriană va solicita tuturor angajaților nevaccinați să se testeze săptămânal. Testările vor începe de pe 12 septembrie și vor continua cât timp rata infectărilor rămâne ridicată.

Citește și Proprietarul Blue Air lansează o nouă companie aeriană în România

Citește și Cum a apărut prima companie aeriană internațională din lume. Povestea interesantă a Companiei Franco-Române de Navigație Aeriană