O deputată de extremă dreapta din Germania a angajat o ghicitoare. Sunt acuzate că au încercat să răstoarne guvernul

O fostă judecătoare şi deputată de extremă dreapta, care făcea parte dintr-un grup acuzat că a încercat să răstoarne prin violenţă guvernul german, a angajat o ghicitoare în biroul său din Bundestag, potrivit presei locale.

03 mai 2023, 23:37
O deputată de extremă dreapta din Germania a angajat o ghicitoare. Sunt acuzate că au încercat să răstoarne guvernul

Birgit Malsack-Winkemann din cadrul formaţiunii politice Alternativa pentru Germania (AfD) a angajat-o pe ghicitoare ca funcţionar cu jumătate de normă, a relatat Zeit, şi i-a plătit un salariu de aproximativ 11.800 de euro între iulie şi octombrie 2021.

Vestea a ieşit la iveală în contextul în care atât Malsack-Winkemann, cât şi ghicitoarea sunt acuzate într-un proces împotriva unui grup numit Reichsbürger (Cetăţenii Reichului), care refuză să recunoască statul german modern şi urmăreşte să îl înlocuiască cu un nou sistem autoritar. Statul german îi consideră pe Reichsbürger o organizaţie teroristă, informează POLITICO.

Malsack-Winkemann a fost deputat al AfD între 2017 şi 2021, înainte de a se întoarce la activitatea sa din cadrul serviciului judiciar din Berlin în martie 2022. Ea a fost destituită din funcţia de judecător în martie 2023 şi se află în prezent în arest preventiv, la fel ca şi ghicitoarea.

EXCLUSIV George Simion, protest la Bruxelles, în faţa sediului Comisiei Europene: „Trebuie să oprim umilirea românilor”

În decembrie, poliţia din Germania a dejucat o presupusă tentativă de lovitură de stat a unui grup de extremă dreapta şi a arestat 25 de persoane. Printre complotişti se numărau membri ai mişcării Reichsbürger. Potrivit anchetatorilor, suspecţii plănuiau un atac armat asupra Bundestagului.

Boris Johnson a fost reţinut, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp. Surpriza de proporţii pe care au avut-o poliţiştii

Parchetul federal a declarat că Malsack-Winkemann ar fi trebuit să fie ministru al justiţiei într-un guvern de tranziţie după lovitura de stat, conform planurilor complotiştilor.

Potrivit Zeit, Malsack-Winkemann avea la domiciliul său o puşcă semiautomată şi un revolver, o vestă de protecţie şi echipament de vedere pe timp de noapte.