O duşcă, la prima oră. Cum se face „yoga” la un pahar de vin ieftin VIDEO

Băutura e atât de importantă pentru mulţi români, încât nimic nu se poate fără un pahar de vin sau ţuică. La ţară, cu doi lei uiţi de sărăcie. Iar cu 4 lei, deja faci guverne şi visezi frumos. La Săveni, judeţul Ialomiţa, o gură de vin la prima oară îl face pe om să stea fix... în cap.

RomaniaTV.net
23 mart. 2012, 15:19
O duşcă, la prima oră. Cum se face „yoga” la un pahar de vin ieftin VIDEO

Multe cârciumi de ţară au clienţi încă de la prima oră a dimineţii. Chiar dacă mulţi dintre vizitatorii matinali ai birurilor nu au locuri de muncă, bani de băutură găsesc întodeauna.

Este cazul unui sătean din Săveni, care, la prima oră, se întreţine cu un pahar de vin „ieftin”.

„2 lei jumătatea. Să găseşti de muncă? Fuge şi dracu… Şi popa fuge de mine. Nu mă îmbolnăvesc deloc, am 56 de ani şi nu am mâncat pastile, buline din alea. Fac yoga…”, se confesează bărbatul, făcându-i o demonstraţie reporterului România TV cum stă el în cap.

Motive de băut se găsesc mereu. Unii sunt supăraţi sau veseli, alţii doar vor să fie în formă. „Aşa şi eu, să fiu frumos psihic şi fizic…”

Una dintre discuţiile preferate la un păhărel este binenţeles politica. „Toţi promit la început că fac şi….pe urmă face la început ce face şi se lipseşte toţi”, explică cu greu un tânăr de la Mărculeşti, care la, 10 dimineaţa, are la bord deja câteva beri.

Şi în Vaslui, la mare căutare dimineaţa este „apa de izvor, care are alcool”. „Sunt ferm convins că este adevărat”, spune vizitatorul matinal despre faptul că a băut cam mult.