O nouă AMNISTIE GENERALĂ în Siria. Este CEA MAI MARE de la începutul conflictului din martie, 2011

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a decretat o 'amnistie generală' pentru 'crimele' comise până lunea aceasta, la o săptămână după realegerea sa controversată, în plin război civil, a anunţat televiziunea de stat siriană, informează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 15:24
O nouă AMNISTIE GENERALĂ în Siria. Este CEA MAI MARE de la începutul conflictului din martie, 2011

Este vorba de cea mai mare amnistie anunţată de la începutul conflictului din 15 martie 2011, declanşat de o mişcare de contestare paşnică, dar care, după reprimarea ei prin sânge, a degenerat într-o rebeliune împotriva regimului Assad.

Citeşte şi TREI sferturi din populaţia Siriei, în SĂRĂCIE EXTREMĂ. UE a prelungit SANCŢIUNILE încă UN AN

Dacă amnistia va fi pusă în aplicare în mod integral, zeci de mii de deţinuţi ar urma să fie eliberaţi.

Amnistia vizează în premieră crimele care se încadrează în legea privind terorismul din iulie 2012, care se referă în acelaşi timp la rebeli şi la militanţii anti-regim. Amnistiile precedente i-au exclus pe ‘terorişti’ şi pe ‘criminalii transfugi’.

Citeşte şi De NECREZUT: Un AMERICAN a comis un ATENTAT SINUCIGAŞ în Siria

Potrivit unui jurist şi militant pentru drepturile omului de la Damasc, această amnistie va viza persoane deja judecate, dar şi cele, mult mai numeroase, care zac nejudecaţi în închisori şi în centre de detenţie ale regimului.

Este, de asemenea, pentru prima dată când regimul Assad oferă o amnistie unor combatanţi străini.

Aceasta este a cincea amnistie generală de la începutul conflictului din Siria. Assad a mai decretat amnistii la 31 mai şi 21 iunie 2011, precum şi la 15 ianuarie 2012 şi 16 aprilie 2013.