O nouă manea despre coronavirus. Versurile lui Marian Olandezu au devenit virale: „Vin cu duba, vin cu tona că sunt virusul corona”

A apărut o nouă manea despre coronavirus, care a ucis peste 2000 de oameni în China şi continuă să facă ravagii şi în alte ţări. De data aceasta, Marian Olandezu este cel care interpretează piesa, versurile devenind virale pe reţelele de socializare.

RomaniaTV.net
27 feb. 2020, 13:49
O nouă manea despre coronavirus. Versurile lui Marian Olandezu au devenit virale: „Vin cu duba, vin cu tona că sunt virusul corona”

Clipul piesei a fost publicat pe YouTube. În imagini, manelistul apare alături de trei dansatoare care poartă măşti medicale.

S-a dat zvon în orice ţară c-am putere colosală. Vin cu duba, vin cu tona că sunt virusul corona. De orice eu sunt capabil, pentru voi inegalabil. Vă dau teamă şi teroare în orice împrejurare. N-aveţi vorbe, vă dărâm, n-aveţi parte, vă fac scrum, n-aveţi talent nici putere. Tot ce zic arăt cu fapte, vă pun în dificultate. Eu fac banii ca uzina, bomba de la Hiroshima. Dacă mă supăr pe voi vă bag în saci de gunoi, că după multe criterii sunteţi doar nişte mizerii”, sunt versurile piesei.

Citeşte şi: Bărbatul infectat cu coronavirus rămâne internat la „Matei Balş”. Victor Costache: „Are o uşoară faringită”

Maneaua face trimitere la brand-ul de bere ce are denumirea identică cu virusul mortal din China: „Corona-i virus chinezesc/Pe români îi zăpăcesc/Vrea să-i ţină închişi în casă/Să nu aibă pâine pe masă/ Du-te virus, du-te, pleacă!/Înapoi în China pleacă/Că românii sunt căliţi şi de viruşi şi de griji/ Pe români s-au testat multe/Şi plăcute şi urâte/Dar românu-i din oţel, nicio boală nu dă în el“, sunt alte versuri ale melodiei.

Cum se transmite coronavirusul

Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat joi că noul coronavirus nu se transmite prin atingere, ci prin intermediul secreţiilor respiratorii, precizând că nu există niciun fel de tratament specific în acest caz.

Nu există niciun fel de tratament specific, dacă apar simptome se tratează simptomatic, adică febră, cefalee, lucruri de genul acesta se tratează simptomatic. Cazurile simple, uşoare sau formele medii se tratează în acest mod. Dacă apar cazuri complicate, atunci sigur că se instituie măsuri de terapie intensivă, dar nu este cazul unor astfel de măsuri, a explicat Alexandru Rafila, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Primul fotbalist cu CORONAVIRUS. Un jurnalist a contactat şi el Covid-19

Contactul direct înseamnă un contact apropiat cu o persoană care este infectată. Boala nu se transmite prin atingere, se transmite prin intermediul secreţiilor respiratorii, ceea ce poţi prin atingere – contactul cu o suprafaţă care a fost contaminată cu secreţii provenind de la persoana respectivă cu puţin timp în urmă prin intermediul mâinilor. Avem o obişnuinţă să punem mână pe faţă, să punem mâna la gură şi atunci să ne infectăm. (…) Nu există purtători ai virusului, există persoane infectate şi persoane neinfectate. În cele 14 zile de monitorizare vom afla răspunsul dacă într-adevăr există…, a susţinut reprezentantul Societăţii Române de Microbiologie.