O nouă sursă de bani. Şomerii îşi iau concedii medicale pentru a prelungi perioada de somaj

Fără un loc de muncă, dar cu concediu medical. Tot mai mulţi şomeri merg la medic pentru a obţine un certificat medical pentru a-şi prelungi perioda de şomaj. Astfel, ei primesc indemnizaţii de la stat pe alte câteva săptămâni în plus. Numai în judeţul Vaslui, peste 500 de şomeri au intrat anul acesta în concediu medical.

RomaniaTV.net
08 iul. 2012, 06:14
O nouă sursă de bani. Şomerii îşi iau concedii medicale pentru a prelungi perioada de somaj

Un certificat medical poate prelungi chiar şi cu 90 de zile, perioada de şomaj. Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă, recurg la astfel de tertipuri, intră în concediu de boală, pentru a mai beneficia de ajutorul de şomaj.

O parte dintre cei care muncesc spun că nu sunt de acord cu această metodă a şomerilor de a obţine bani, în timp ce alţii îi compătimesc. „Oamenii şi aşa trăiesc de pe o zi pe alta. Sunt practic obligati să facă asta. Să prelungeşti cu o lună de zile, o situaţie, numai ca să ai ce pune pe masă copiilor”, a spus o femeie.

Valul de şomeri care au intrat în concediu medical i-a luat prin surprindere pe angajaţii Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. „În primul semstru al acestui an, 510 persoane s-au prezentat la agenţie cu concedii medicale”, a declarat Dana Câmpeanu, consilier AJOFM.

Legea permite ca perioada de concediu medical să fie şi de 30 de zile. Cât timp durează concediul de boală, perioada de şomaj este suspendată iar mai apoi este reluată.