O nouă victorie pentru Zelenski în faţa lui Putin. McDonald’s îşi redeschide afacerea la Kiev, după o pauză de 7 luni

Trei restaurante fastfood din capitala ucraineană vor fi deschise doar pentru livrare începând cu 20 septembrie, urmate de alte câteva localuri din Kiev și din întreaga țară, mai la vest, o săptămână mai târziu.

19 sept. 2022, 20:43
O nouă victorie pentru Zelenski în faţa lui Putin. McDonald’s îşi redeschide afacerea la Kiev, după o pauză de 7 luni

McDonald’s a anunţat că de marţi va începe redeschiderea treptată a restaurantelor din Ucraina, începând de la Kiev, odată cu lansarea McDelivery: a scris şefa departamentului de comunicare al McDonald’s, ucraineanca Alesia Mudzhiri, pe Facebook. Restaurantele vor funcţiona iniţial doar pentru livrare, în timp ce ghişeele Express şi McDrive se vor deschide în octombrie.

McDelivery va fi primul care va lucra la Kiev, alte şapte restaurante urmând să se redeschidă în capitală peste o săptămână, iar ulterior va fi rândul altor restaurante, din alte oraşe din vestul ţării.

McDonald’s va funcționa între orele 9.00 și 21.00, iar livrările se vor face prin Glovo

Mudzhyri a anunțat că restaurantele de pe bulevardul Bazhana, bulevardul Gagarin și strada Hryshka vor fi primele McDonald’s care se vor redeschide în capitală începând cu 20 septembrie, urmând ca alte șapte restaurante să fie redeschise în scurt timp.

‘Restaurantele nou-deschise vor funcționa conform acelorași standarde înalte de calitate a mâncării, curățenie și rapiditate a serviciilor ca și până acum’, a anunțat șeful de la comunicare într-o postare pe rețelele de socializare.

Lantmännen Unibake, firma care produce chifle pentru McDonald’s, pregătește o nouă investiție masivă în România
Mudzhyri a adăugat că restaurantele vor rămâne deschise între orele 9.00 și 21.00 și se vor închide ‘atunci când se vor declanșa sirenele de raid aerian pentru a permite angajaților și clienților să se evacueze către cel mai apropiat adăpost’ – dar nu înainte ca echipa ‘să emită rapid orice comandă deja plătită’, conform Daily Mail.

McDonald’s închisese toate cele 109 restaurante ale sale din Ucraina când a început invazia rusească, pe 24 februarie. În august, compania a declarat că va redeschide treptat restaurantele din Kiev şi vestul Ucrainei.

În Rusia, fostele restaurante McDonald’s au fost rebranduite în urma deciziei gigantului fast-food de a-și suspenda operațiunile ca urmare a războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Noul lanț ‘Vkusno i tochka’ – tradus ca ‘Tasty, and that’s it’ sau ‘Delicious, full stop’ – a apărut după ce McDonald’s și-a vândut francizele unui om de afaceri rus în iunie.

Record absolut la vânzarea de burgeri în ziua deschiderii Vkusno & tochka, succesorul McDonald’s din Rusia! Ruşii au cumpărat nu mai puţin de 120.000 de hamburgeri într-o singură zi
McDonald’s a plecat din Rusia după 30 de ani McDonald’s și-a întrerupt temporar activitatea în luna martie, la mai puțin de două săptămâni de la prima zi a invaziei rusești a Ucrainei. Ulterior, luna trecută, compania americană a anunțat că iese de pe piața rusească ca urmare a crizei umanitare provocate de această țară prin războiul pornit împotriva Ucrainei. A anunțat, de asemenea, că Alexander Govor, care se ocupa de 25 de restaurante McDonald’s din Siberia va prelua restaurantele. Conform aranjamentelui stabilit, McDonald’s își păstrează marca înregistrată în Rusia și are opțiunea de a-și recumpăra restaurantele pe parcursul următorilor 15 ani. McDonald’s a funcționat în Rusia vreme de 30 de ani până la anunțul plecării. Primul restaurant s-a deschis în ianuarie 1990, la Moscova, un moment cheie în deschiderea economiei Uniunii Sovietice, cu puțin timp înainte de prăbușirea acesteia.