O universitate permite plata taxelor cu o monedă virtuală. Premieră în România

O universitate din România acceptă plata taxelor cu o monedă virtuală, începând din luna iulie. Este vorba despre Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

19 apr. 2021, 23:18
O universitate permite plata taxelor cu o monedă virtuală. Premieră în România
O universitate permite plata taxelor cu o monedă virtuală. Premieră în România

O universitate permite plata taxelor cu o monedă virtuală. Este vorba despre Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Aceasta este prima universitate din România care va permite plata taxelor cu o monedă virtuală. Este vorba despre moneda dezvoltată de Elrod.

O universitate permite plata taxelor cu o monedă virtuală

„Dacă lucrurile merg bine vrem să ne extindem atât la alte taxe, pentru că, deocamdată, doar taxa de admitere se va putea plăti”, a declarat Adrian Pascu, prodecan ULB Sibiu.

Daria este studentă la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi spune că va apela la această nouă metodă de plată.

„Faptul că ULBS a inițiat acest parteneriat cu Erlond ne arată faptul că este aproape de noi. Că este o universitate atentă la nevoile noastre și are o dorință de a progresa în același ritm accentuat cu tehnologia”, a spus Daria, potrivit AlephNews. 

Nu toţi studenţii au încredere în această nouă metodă de plată. O altă studentă spune că ar prefera să-şi plătească taxele ca si până acum, cash.

„Aș prefera metoda tradițională. Este mult mai practică, este mult mai utilizată, știm despre ce e vorba”, a spus Ştefania.

Citeşte şi Economistul care a prezis criza economică din 2008, avertisment despre moneda Bitcoin: „Are valoare fundamentală 0. Ar fi chiar negativă, dacă s-ar aplica o taxă de poluare”

Reamintim că la sfârşitul lunii ianuarie, Bitcoin a scăzut abrupt, după ce atinsese un maxim istoric în urmă cu doar câteva săptămâni. Acest lucru a generat temeri privind specula cu moneda virtuală, fiind pusă sub semnul întrebării tehnologia care stă la baza ei.

Valoarea era cu 25% sub recordul de 42.000 de dolari atins în urmă cu mai puțin de trei săptămâni, transmite agenţia Reuters, citată de Digi24. Bitcoin a scăzut considerabil, în condiţiile în care există temeri că moneda virtuală devine una dintre numeroase bule speculative de pe piaţa financiară. Acest lucru atrage atenţia autorităţilor de reglementare.

Citeşte şi China lucrează la moneda virtuală şi testează într-un mod inedit renunţarea completă la bani în forma lor clasică